Bucuresti

Festivalul National de Teatru editia 28-a

Detalii

Web
http://www.fnt.ro/
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
2743

Voteaza & Distribuie

Descriere

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 28-a
Workshop de dans contemporan cu Ana Maria Lucaciu
dedicat dansatorilor, coregrafilor şi actorilor români, în cadrul FNT
Invitată în Festivalul Naţional de Teatru cu spectacolul de dans „Slightly Off Stage” realizat împreună cu dansatorul american Nathan Griswold, marea artistă de origine română Ana Maria Lucaciu va susţine un atelier de dans contemporan dedicat actorilor, actorilor-dansatori, și coregrafilor din România, în care va împărtăşi din vasta sa experienţă de dansator, coregraf şi performer.

Atelierul de improvizaţie ghidată pe care îl ofer foloseşte imaginile şi senzaţiile pentru a deschide şi a explora posibilităţile corporale şi mentale personale. Nivelul de dificultate depinde de fiecare participant, care va putea alege cât de mult sau cât de departe să-şi împingă limitele, în funcţie de dorinţă şi de limitele sale fizice. Atelierul propune ca motivaţie curiozitatea şi nu ambiţia, scopul declarat fiind acela de a ne bucura cât mai mult de potenţialul fizic încă nefolosit, pe care fiecare îl va descoperi în el însuşi. Şi să ne bucurăm cât mai mult de fiecare moment.” (Ana Maria Lucaciu)

Atelierul de dans contemporan susţinut de coregrafa Ana Maria Lucaciu, se va desfăşura timp de cinci zile, între 22 şi 26 octombrie, la Sala Cinetic din cadrul HUB-ului FNT.

Înscrierile se fac până la data de 08 octombrie la adresa office@uniter.ro în limita locurilor disponibile, prin trimiterea unui e-mail care să conţină: nume, vârstă, contact, dar şi experienţa sau legătura celui care aplică cu dansul (cuprinsă fie într-un CV, fie într-o mini-biografie, fie în demo – la alegerea candidatului).

Ana Maria Lucaciu s-a născut la București. La vârsta de 11 ani, a primit o bursă din partea Şcolii Naţionale de Balet din Canada, unde şi-a desăvârşit educaţia în domeniul dansului. După absolvire, s-a alăturat Baletului Naţional al Canadei şi a dansat cu Baletul Regal Danez, Baletul Augsburg (Germania), Compania Portugheză de Dans Contemporan (Lisabona). Cea mai recentă colaborare a sa a fost cu Cedar Lake Contemporary Ballet din New York, alături de care a rămas şapte ani. Lucaciu a dansat şi a creat spectacole coregrafice alături de nume recunoscute la nivel mondialale dansului contemporan precum: Ohad Naharin, Crystal Pite, Hofesh Shechter, Jiří Kylián, Alexander Ekman, Jo Stromgren, Sidi Larbi Cherkaoui şi mulţi alţii. Ea deţine o diplomă de licenţă în arte frumoase de la Empire State College. Ana Maria colaborează cu numeroşi artişti şi multe companii din Statele Unite şi din Europa si are o activitate freelance intensă ca dansatoare şi coregrafă. Cariera de scenă a artistei este completată de o bogată componentă pedagogică, prin cursuri de balet, dans contemporan, și ateliere de improvizaţie.
În prezent lucrează alături de coregraful suedez Alexander Ekman la noi creaţii şi îi montează piesele în întreaga lume.

Vă aşteptăm în Festival.

A 28-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 19 și 29 octombrie 2018 și este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.
Ediţie desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.LANSĂRILE DE CARTE

în cadrul FNT 28

Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Naţional de Teatru propune şi în acest an o suită de evenimente dedicate aparițiilor editoriale, care vor reprezenta, ca de fiecare dată, un important centru de greutate al întregului complex de manifestări culturale derulate în Bucureşti între 19 şi 29 octombrie.

Vor fi lansate 17 titluri de carte dedicată artelor scenei – scrieri dramatice, proză, eseuri, monografii, studii, traduceri sau antologii – semnate de nume sonore aparţinând lumii spectacolului, între care: George Banu, Eugenio Barba, Wajdi Mouawad, Vaslav Nijinski, Radu F. Alexandru, Cătălina Buzoianu, Oltița Cîntec, Florica Ichim, Olga Delia Mateescu, Horațiu Mălăele, Doina Papp, Lucian Pintilie, Cristian Pepino, Theodor-Cristian Popescu, sau Matei Vişniec.

Aceste semnale ale apariţiilor editoriale se vor constitui în remarcabile evenimente culturale şi prin aportul personalităţilor invitate să prezinte sau să susţină ideile aflate între paginile tipărite.
Totodată, unele dintre aceste întâlniri festivaliere în jurul cărţii de teatru vor oferi plăcute surprize participanţilor, trecând dincolo de prezentările clasice de semnal editorial. În funcţie de iniţiativele autorilor şi organizatorilor, ele vor putea lua forma unor miniconferințe, dezbateri, sau chiar happening-uri culturale în miniatură, cu invitaţi inediţi şi surprize antrenante.
La toate aceste evenimente intrarea este liberă.

Iată enumerarea (cronologică) a manifestărilor dedicate lansărilor de carte din FNT 2018:

20 octombrie, ora 16.00, HUB FNT, sala Semantic
Dinăuntru – Un curs masteral de regie a teatrului contemporan şi o selecţie de articole de Theodor-Cristian Popescu, Editura Eikon 2018
Teatrul și publicul său tânăr. Realități românești (coordonator Oltiţa Cîntec, contributori Oana Cristea Grigorescu, Daniela Silindean, Oltița Cîntec, Iulia Popovici, Oana Stoica), Editura Timpul Iaşi, 2018

21 octombrie, ora 16.00, HUB FNT, sala Semantic
Iisuşii mei de George Banu, fotografii Mihaela Marin, Editura Nemira, 2018

22 octombrie, ora 16.00, HUB FNT, sala Semantic
Cele cinci continente ale teatrului de Eugenio Barba, Nicola Savarese, Editura Nemira, 2018
Totul este scriitură de Wajdi Mouawad, traducător Mihaela Stan, Editura Nemira, 2018
Jurnal necenzurat de Vaslav Nijinski, traducător Raluca Rădulescu, Editura Nemira, 2018

23 octombrie, ora 16.00, HUB FNT, sala Cinetic
Cătălina Buzoianu: magie, abur, vis, antologie de Florica Ichim şi Irina Zlotea, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu”, supliment al Revistei Teatrul Azi, prin Editura Cheiron, Bucureşti, 2018

23 octombrie ora 19.00, Muzeul Național al Literaturii Române
Dimineaţa pierdută, dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul Gabrielei Adameşteanu

24 octombrie, ora 11.00, HUB FNT, sala Semantic
MIHĂIŢĂ - Reconstituirea unei vieţi de Doina Papp, Editura Tracus Arte, 2018

24 octombrie, ora 16.00, HUB FNT, sala Semantic
Ultima dorinţă, Comédii de Radu F. Alexandru, Editura Polirom, 2018

25 octombrie, HUB FNT, ora 11.00, sala Semantic
Doamna Godot de Olga Delia Mateescu, Editura Tracus Arte, 2018
Teatru. Ioana și focul, Șobolanul rege, Reverii pe eșafod, Cuvintele lui Iov de Matei Vișniec Editura Tracus Arte, București, 2018
Ultimele zile ale Occidentului de Matei Vișniec Editura Polirom, București, 2018

25 octombrie, HUB FNT, ora 16.00, sala Semantic
Imagini, vise, bazaconii… de Cristian Pepino, cu texte de Simona Preda, UNATC PRESS 2018

26 octombrie, ora 19.00, HUB FNT, sala Cinetic
Abraxas (în rolul Omului – Horaţiu Mălăele), album apărut cu sprijinul Neste Group, autori Adrian Nuţă, Amalia Cioabă, 2018.
HoARTiu Mălăele de Horațiu Mălăele, Editura Art 2018

27 octombrie, ora 16.00, HUB FNT, sala Cinetic
Bricabrac de Lucian Pintilie, Editura Nemira, 2016

28 octombrie, ora 11.00, HUB FNT, sala Cinetic
Radu Penciulescu şi teatrul la înălţimea omului, antologie de Florica Ichim şi Ada Maria Ichim, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu”, supliment al Revistei Teatrul Azi, prin Editura Cheiron, Bucureşti, 2018