Bucuresti

Filmul romanesc „Billion Star Hotel” apreciat si premiat in USA

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
657

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Filmul romanesc „Billion Star Hotel” apreciat si premiat in USA

Daca nu sunteti apropiati ai celor care au fost implicati in realizarea acestui film, probabil nu ati auzit inca de lung metrajul Billion Star Hotel”. Poate si din cauza ca filmul este unul independent, finantat din resurse provenite din mediul privat, care nu se afla pe lista oficiala a CNC Romania. Dar cu siguranta nu ati auzit de film, pentru ca echipele de productie si cea artistica, lucreaza neintrerupt de 4 ani sa finalizeze acest proiect. Nici regizorul, Alecs Nastoiu, nici producatorul, Ovidiu Vasu, ambii aflati la debut in lung metraj, nu au dorit sa promoveze din timp ideea unui produs finit, care in permanenta a fost sub amenintarea renuntarii,din cauza restrictiilor de ordin financiar. Dar iata ca a sosit si momentul in care GAT Films Transilvania, o casa de productie recent infiintata, in Targu Mures, sa aiba onoarea sa anunte ca filmul de lung metraj Billion Star Hotel, selectat si nominalizat la US Hollywood International Film Festival a castigat premiul de “Cel mai bun film strain” al festivalului din Los Angeles, Statele Unite.

US Hollywood International Film Festival organizeaza in fiecare an o Gala de premiere, un eveniment select, in care pe langa filmele concurente, sunt invitate personalitati importante din industria cinematografica. Anul acesta,in competitie au intrat aproximativ 700 de filme din 25 de tari din care 230 de filme au fost selectate oficial si doar 15 dintre acestea, nominalizate la diferite categorii. Billion Star Hotel s-a aflat intre aceste 15 titluri nominalizate. Actori, producatori sau regizori ai unor productii celebre precum Matrix, Seinfeld, Misiune Imposibila, Fearless sau Ice Age, alaturi de personalitati din lumea modei, cum ar fi Miss Universe 2013, au fost invitatii de gala ai acestui festival.

Daca v-am facut curiosi sa aflati mai multe despre film, pentru ca pana sa il vizionati, mai aveti un pic de asteptat, va propunem sa vedeti videoclipul piesei oficiale cu acelasi titlu, Billion Star Hotel, interpretata de Vizi Imre. Ca o scurta paranteza, la un alt festival, in Spania de data aceasta, Vizi Imre a obtinut trofeul pentru cea mai buna muzica de film, cu soundtrack-ul original al filmului Billion Star Hotel. Vom continua publicarea listei cu premii si a selectiilor oficiale obtinute pana in momentul de fata de Billion Star Hotel.