Bucuresti

Flautul Fermecat

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
559

Voteaza & Distribuie

Descriere

PROGRAMUL reprezentațiilor la OPERA COMICĂ PENTRU COPII
(Calea Giulești nr. 16)
mai 2015

Flautul fermecat

Sâmbătă, 16 mai, ora 11.00
Sala Mare
Luni, 18 mai, ora 11.00
Sala Mare
Marți, 19 mai, ora 11.00
Sala Mare
Miercuri, 20 mai, ora 11.00
Sala Mare
Sâmbătă, 23 mai, ora 11.00
Sala Mare
Luni, 25 mai, ora 11.00
Sala Mare
Marți, 26 mai, ora 11.00
Sala Mare
Miercuri, 27 mai, ora 11.00
Sala Mare
Sâmbătă, 30 mai, ora 11.00
Sala Mare

Coana Chirița

Duminică 17, 24 și 31 mai, ora 11.00
Sala Mare

Biletele (vor fi 20 de reprezentații ale operei “Flautul fermecat” de W.A. Mozart) se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) - cu o oră înaintea începerii spectacolului - în limita locurilor disponibile.

Distribuție internațională în “Flautul fermecat” la Opera Comică pentru Copii

China, Franța, Cipru, Bulgaria, Turcia, Albania și România - acestea sunt țările de proveniență ale soliștilor din “Flautul fermecat”, spectacolul a cărui premieră a avut loc pe 24 aprilie și a cărei serie de reprezentații continua și în luna mai. Jucată de peste două secole pe marile scene lirice ale lumii, opera “Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder face parte din repertoriul actualei stagiuni a Operei Comice pentru Copii. Producţia poartă semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici și a coregrafului Cătălin Caracaș, conducerea muzicală fiind asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu, iar coregrafia grupului de copii realizată de coregrafa Jaqueline Bratu.Din distribuția internațională a operei “Flautul fermecat” de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, fac parte soliștii Plamena Anghelova (Bulgaria) și Gloria Tronel (Franța), ambele interpretând-o pe Regina Nopții; Margarita Antoniadou (Cipru), în rolul primeia dintre cele trei Doamne, Gjergji Mani (Albania), care-l interpretează pe Tamino, Samuel Alper Adiguzel (Turcia), în rolul lui Sarastro și Fang Shuang (China), în rolul lui Papageno.
<<Flautul fermecat>>, ultima operă a lui Mozart, <<Soarele muzicii>>, este o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii în fața zgomotului. Veniți din imperiul Reginei Nopții, Tamino și Pamina găsesc lumina, trecând prin probe teribile: proba focului, proba apei, dar, mai ales, proba tăcerii, a imposibilei comunicări” - declara regizorul Cristian Mihăilescu. ”Lumea ce ne înconjoară e frumoasă, colorată, veselă, liberă, ca un freamăt de aripi. Ne-o înfățișează dionisiacii Papageno și Papagena. Copiii lor, Papagenuții, cum i-am numit noi, inventați de mine, vor duce mai departe această dragoste de viață, care face ca Pământul să trăiască. Privind la întâmplările de pe scenă, bucurându-vă de excelenții interpreți, lăsați-vă învăluiți, dragi copii de toate vârstele, de muzica celestă a celui iubit de Dumnezeu - pentru că aceasta semnifică numele lui, Amadeus.”.
Apreciată pentru multiplele niveluri la care poate fi percepută, celebra operă este adaptată, în viziunea regizorului Cristian Mihăilescu, nivelului de înțelegere pe care-l au copiii cu vârsta cuprinsă între 5 - 15 ani, fără a-i fi diminuate farmecul și profunzimea pe care le poate recepta publicul adult. “Mozart e acel izvor nesecat, la care revii mereu cu certitudinea că a mai rămas ceva ce urmează să descoperi și care să-ți potolească setea de frumos. Iar <<Flautul Fermecat>>, ultima dintre celebrele sale creații, ar putea face parte din <<curricula>> oricărei instituții de cultură care-și asumă inclusiv un rol de educare a publicului, prin cultivarea gustului pentru valorile perene. Mă bucur să anunț că de acum face parte din stagiunea Operei Comice pentru Copii!” – a mărturisit Felicia Filip, director general al instituției.
Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: “Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 12 iunie) şi “Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, în datele de 5 şi 6 septembrie). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) - cu o oră înaintea începerii spectacolului - în limita locurilor disponibile.