Bucuresti

Fondul pentru mediu

Detalii

Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
375

Voteaza & Distribuie

Descriere

Politica comunitara de mediu a devenit una dintre cele mai importante politici la nivelul Uniunii Europene, Romania riscand sa fie la un pas de deschidere a procedurii de infringement in ceea ce priveste gestionarea deseurilor.
Ca urmare a blocajului de pe piata nationala, referitor la gestionarea deseurilor si a imposibilitatii atingerii obiectivelor de reciclare/valorificare stabilite de catre Uniunea Europeana, incepand cu 30 iunie 2016 au fost aduse modificari contributiilor la Fondul pentru mediu.
Din aceste motive, consideram ca agentii economici care vor cunoaste si vor asigura indeplinirea obligatiilor relevante, se vor situa intr-o pozitie avantajoasa in viitoarele controale ale autoritatilor de mediu.
La aproape doua luni dupa intrarea in vigoare a noilor modificari, BusinessMark Events Management, alaturi de specialistii Deloitte Romania si Reff & Asociatii, va invita la conferinta “FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCARILE ANULUI 2017 din data de 27 septembrie 2016, la Hotel InterContinental din Bucuresti,sa aflati impactul noilor modificari asupra obligatiilor de raportare si asupra taxelor ce trebuie platite la Fondul pentru Mediu.
Printre temele abordate in cadrul evenimentului, se numara:
 • Noua fizionomie a transferului de responsabilitate: care este actualul raport juridic dintre operatorul de transfer de responsabilitate (“OTR”) si generatorul de deseuri?
 • Elemente contractuale de protectie a operatorilor economici generatori de deseuri: la ce sa fim atenti cand semnam un contract cu un OTR?
 • Cum efectuam corect trasabilitatea deseurilor?
 • Taxa pentru ambalaje: cine si cand o datoreaza conform noilor prevederi legale?
 • Se mai taxeaza bunurile destinate dezmembrarii?
 • Care este tratamentul fiscal al noii taxe pentru uleiurile industriale?
 • Aveti obligatia sa va inregistrati la ANPM pentru achizitionarea echipamentelor electrice si electronice (“EEE”) a produselor ce contin baterii sau acumulatori?
 • Cand trebuie sa platim taxa pentru deseurile de EEE-uri si de baterii/acumulatori?
 • Sunteti obligat sa implementati un sistem de colectare a deseurilor de EEE?

Specialistii care vor dezvolta tematicile propuse sunt:

 • MIHAI PETRE, Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte Romania
 • SILVIA AXINESCU, Avocat, Reff & Asociatii
 • DANIELA NEAGOE, Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte Romania

FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCARILE ANULUI 2017 va avea loc pe data de 27 septembrie 2016, la Hotel InterContinental din Bucuresti.
Un eveniment: Deloitte Romania si Reff & Asociatii.
Cu sprijinul: BusinessMark Events Management.
Evenimentul are drept parteneri media: Jurnalul de afaceri, Promoafaceri, Economic ZOOM, Business editors, Global Manager, Business Woman, StartUps, Business24, Ziare.com, Calendar evenimente, Legal Marketing, Avocatura.com, Transilvania Business, FinzoomDebizz, Administratie.ro, Roportal.ro, MLM News, Revista Valoarea, Bucuresteni.ro, Manager Express, Economia Online, Think Business, Chalbert, Antreprenor in Romania, Plan de afacere.ro, Rabbit MediasiVox Capital.
Pentru detalii si inscrieri, acceseaza www.business-mark.ro sau contacteaza-ne la numerele de telefon (+40 ) 021 313 98 19 sau pe adresele de e-mail alice.mitru@business-mark.rosau office@business-mark.ro.
Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie ceofera servicii integrate de B2B, oferind clientilor sai modele de dezvoltare complexe, conectandu- i in mod direct cu mediulde afaceri si creand oportunitati de parteneriat strategic.
Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations oferite, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare.