Bucuresti

Formare Culturală pentru dezvoltare comunitară în cartiere

Detalii

Categorie
Cursuri arta/cultura
Locatie
Bucuresti
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Vizualizari
268

Voteaza & Distribuie

Descriere

Formare Culturală pentru dezvoltare comunitară în cartiere

23 septembrie - 21 octombrie 2017 este perioada dedicată pentru modulul de toamnă de traininguri Formare Culturală: dezvoltator comunitar, facilitator cultural, comunicator creativ și fundraiser cultural sunt cele patru cursuri pe care ți le propunem în această sesiune la București.

Da, după cum sună, e o sesiune dedicată dezvoltării publicurilor din comunități mai mici sau mai mari.
Modulul, desfășurat la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București, urmărește valorificarea și exploatarea patrimoniului bibliotecilor, caselor memoriale și muzeelor de cartier, prin învățarea și creearea de metode inovative de atragere a unui public tânăr. Trainingurile sunt dedicate lucrătorilor din instituții publice de cultură, centre culturale, case de cultură, organizații non-profit și grupuri de inițiativă civică. Vezi detalii despre și formular înscriere pentru fiecare training în parte aici. Poți să te înscrii la oricare și oricâte dintre traininguri. Fiecare training durează o zi (de sâmbătă) și este susținut de un formator cu experiență de peste 10 ani în domeniul de referință.
Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB
Partenerii sesiunii de toamnă 2017 sunt Muzeul Municipiului București, Modernism.ro, IllyProfesii creative: atunci și acum

Poți vedea și auzi cum arătau anumite profesii creative acum o sută de ani și cum sunt ele acum de la profesioniști din România.
Nucleul central al proiectului îl reprezintă 10 materiale video cu profesioniști din 5 domenii creative: arhitectură, fotografie, curatoriat, management cultural și regie. Acestea vor fi însoțite de materiale descriptive, de tip text, bazate pe cercetare-documentare, care expun pe larg subiectul profesiei respective.
Am început deja cercetarea și filmările, vezi aici unde am ajuns.

Proiect este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional iar partenerii proiectului sunt Modernism.ro, The Institute, Asociația Bucureștiul Meu Drag, Muzeul Municipiului București, NOD Makerspace.