Bucuresti

Fotograful Iosif Berman – Omul cu o mie de ochi

Fotograful Iosif Berman – Omul cu o mie de ochi

Detalii film

Telefon
0213213022
Social links
Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 4 luni si 1 saptamana
Vizualizari
95

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 22 mai 201919:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Fundația Calea Victoriei vă invită miercuri, 22 mai, ora 19.00 la Sala Cinema a Cercului Militar Național la proiecţia filmului „Omul cu o mie de ochi”, un documentar despre viaţa şi fotografiile lui Iosif Berman. La acest eveniment participarea este gratuită.
Filmul, în regia lui Alexandru Solomon, acoperă umanitatea expresivă surprinsă de maestrul fotoreportajului interbelic pe care Dimitrie Gusti l-a numit „Omul cu o mie de ochi” datorită firescului şi priceperii cu care acesta a imortalizat fie vacarmul străzii, cu adunări, bâlciuri şi vânzători ambulanţi, fie lumea urbană a recepţiilor şi a personalităţilor politice.

Filmul „Omul cu o mie de ochi” spune povestea fotografului aflat mereu în mişcare, care a participat în campanii monografice organizate de Dimitrie Gusti şi care a surprins în cariera sa fotografică diversitatea şi puterea expresivităţii umane. Materialul său fotografic a fost trimis şi la Associated Press, Scandinavian Newspaper Press, New York Times şi alte reviste londoneze.

Evenimentul va fi deschis de Mirela Bichigeanu, fotograf. Intrarea este liberă, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro.

Regia: Alexandru Solomon
Scenariul: Alexandru Solomon
Cu: Ioana Abur, Tomi Cristin
Imaginea: Alexandru Solomon

Montaj: Nita Chivulescu
Muzica: Cristian Tarnovetchi
Producator: Ager Film, Fundaţia Arte Vizuale
Anul producţiei: 2001

---
Acest eveniment se desfăşoară în cadrul festivalului LUNA BUCUREŞTILOR, festival organizat în parteneriat cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Margareta Custodele Coroanei.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 11 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta