Bucuresti

Galeria de Arta Senso participa cu trei artisti la Targul de Arta Inovator Contemporary Art Ruhr (C.A.R.) 2014

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
1109

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Galeria SENSO la Târgul de Artă Inovator Contemporary Art Ruhr (C.A.R.) 2014
În perioada 24 - 26 octombrie 2014 va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Târgului de Artă C.A.R, Inovator Contemporary Art Ruhr. Acesta va fi găzduit în Arealul A, clădirile A 5, A 6, A 8, A 12 și în A 35 (clădirea SANAA) și în spațiul exterior, pe suprafața de expunere de 6000 mp a Centrului Cultural Zollverein din Essen, inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 24 octombrie, orele 20.00.

La această ediție, România va fi din nou țară – focus a Contemporary Art Ruhr (C.A.R.), eveniment anual unde vor participa peste 300 de artiști vizuali din întreaga lume. România a fost în premieră, țară-focus la ediția din luna mai (secțiunea Media Art Fair), statut special evidenţiat prin standuri naționale organizate de Institutul Cultural Român în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România şi galeria KunstArt din Bochum.

Arta românească va fi prezentă la secțiunea Contemporary Art Fair printr-o selecție de 43 de artiști vizuali și de o serie de galerii, printre care se numără și Galeria SENSO careva fi reprezentată prin lucrările a trei dintre artiști: Anca Boeriu, Marius Burhan și Eduard Duldner. Aceștia s-au numărat printre protagoniștii expoziției ”CONEXIUNI ȘI SEMNE” găzduită de Galeria SENSO în perioada iulie – septembrie 2014.

Anca Boeriu este Lector Univ. Dr. la secția Grafică a Universității Nationale de Arte București. A absolvit Institutul de Arte Plastice ‘Nicolae Grigorescu‘ promotia 1982, clasa prof. Eugen Popa, este Membră UAP din 1993, Membru al biroului de sectie Grafica, iar din anul 2008 Doctor în arte vizuale. Din 2005 este Reprezentantul pentru România la Trienala pentru gravură mică de la Chamalieres, Franța. A fost distinsă cu numeroase premii, are 12 expoziții personale (București, Timișoara, Viena, Basel) și zeci de expoziții de grup.
http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5310/in-atelierul-artistei-anca-boeriu
Personajele AncăiBoeriureconstituieatmosfera plidetaiateatruluicodificat, alteori lăsândsenzaţiaacelorîncăperipecarevechiioratorişileimaginau,pentruca,trecânddintr-unungherîntr-altul,delaunobiectlaaltul,să-şipoatăamintifragmentealediscursuluişi,înceledin urmă,discursulîntreg.Fiece pas,fieceatingeredeobiecteselegade-oidee,iarplimbarea,înîntregulei,eraicoana” codificatăadiscursului.Plimbarealorimaginarămi-oreprezint cape-osuccesiunedegesturi,gesturileoratorilor, darşialepersonajelor Ancăi Boeriu. (Prof. Univ.dr.Cristian-R.VelescuBucureşti, martie 2014)
Marius Burhan
Născut la Vâlcele, în județul Olt a absolvit în anul 2002 Academia de Artă Luceafărul”, iar după ce a susținut licența la Universitatea Națională de Artă, secția Pictură, în anul 2012 a obținut titlul de doctor în Arte plastice și decorative. Din 2005 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A avut expoziții personale și de grup, în țară și străinătate (SUA, Italia, Rep. Moldova).
http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5311/atelierul-artistului-marius-burhan
MariusBurhanpictoral generaţiei lansate înprimuldeceniu al nouluisecol – reactualizează,încontextul uneifoarteactualepresiunia noilor figurativisme,pentrucarediscursulpictural (ca şicel analogic saudigital) slujesc iluzionismulşinarativitatea, aceatradiţieamodernismuluicareapulverizatsistemelereprezentăriimimeticeşiadenarativizatnudoarartelevizuale,cişiarteledefinitoriunarative. (AlexandraTitu – criticde artă)

Eduard Duldner
Este licențiat în arte plastice si decorative al Universității de Artă din București, Facultatea de Arte Plastice, secția Pictură, clasa prof. Marin Gherasim. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, sectia Pictură. A avut numeroase expozitii personale si de grup în țară și străinătate (Germania, Belgia, Italia).
http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5373/artistul-eduard-duldner
ViziunealuiEduardDuldnerasupralumiistăsubsemnulîncrâncenării.Înmodevidentrelațialuicurealuletensionată,problematișiplideneliniștirodniceînplan creator.Osensibilitateagresatădecotidian,dedizarmoniilelumiicontemporane,semărturiseșteindirect,aproapedisimulatestepedealtă parteevidentartistuls-alăsatfascinatdetehnicalacarerecurge…deposibilitățileexpresivealeculoriișialesuportului,jucându-seefectiv,însensulcelmaibunaltermenului, cupastașicuhârtia.”(Luiza Barcan – criticde artă)

Caravana Galeriei de Artă SENSO pornește la drum

Lucrările artiștilor Anca Boeriu, Marius Burhan și Eduard Duldner vor pleca din București în Caravana Galeriei de Artă SENSO duminică, 19 octombrie 2014. Vor fi însoțite de Angelo Bălie - Manager Galeria SENSO și de Ionel Bălie - Consilier artistic, care, de-a lungul itinerariului european și până când vor ajunge la destinație, vor ține zilnic un inedit jurnal de călătorie, care va putea fi urmărit pe:
https://www.facebook.com/GaleriaSenso?ref=hl.

Prezența Galeriei SENSO la Târgul de Artă Contemporary Art Ruhr (C.A.R), dar și Albumul de Artă realizat special și dedicat acestui eveniment și care va fi lansat cu această ocazie sunt susținute prin Programul CATENA PENTRU ARTĂ de către doamna Anca Vlad, Președinte al Fundației FILDAS ART și Președinte de Onoare a Asociației Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România.

Despre Galeria SENSO
Redeschisă în primăvara acestui an, Galeria SENSO este un spaţiu (parter și etaj) privat destinat prezentării, experimentului, confruntării, discursului teoretic, stimulării şi promovării artei contemporane. Este o veritabilă galerie europeană de artă, situată în centrul Bucureștilor, pe Bd. Unirii nr. 15, între Palatul Patriarhiei Române și Palatul Parlamentului, două repere istorice și arhitectonice ale Capitalei.
Până pe 29 octombrie 2014 puteți vizita expozița “NIRVANA II” a artistului Corneliu Vasilescu.
Program: zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12,00-18,00.
Vă invităm să vizionaţi imagini din expoziţiile anterioare găzduite de Galeria SENSO accesând link-ul: http://www.sensotv.ro/arte/categorie-arte-vizuale

Despre Contemporary Art Ruhr C.A.R. 2014
Organizat începând din 2006, Contemporary Art Ruhr este singurul târg de artă care se desfășoară de două ori pe an în același loc și unicul eveniment de profil organizat într-o zonă inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Evenimentul atrage anual peste 10.000 de vizitatori.
C.A.R. prezintă galerii de artă contemporană germane și internaționale, proiecte artistice, universități de artă și artiști tineri (C.A.R. Talente). Acest târg oferă o scenă de prezentare pieței de artă contemporane cu multiplele ei fațete, de la Newcomer și până la artistul consacrat.
Program:Deschiderea oficială: vineri, 24.10., de la ora 20:00;
V.I.P. Preview: vineri, 24 octombrie, ora 18:00 Orar: Sâmbătă: 25 octombrie, orele 12:00-20:00 / Duminică: 26 octombrie, orele 11:00-19:00Locul de desfășurare: Patrimoniul cultural mondial UNESCO Zollverein, Arealul A, clădirile A 5, A 6, A 8, A 12, A 35 (clădirea SANAA) și în spațiul exterior
Vă invităm să vă alaturați Caravanei Galeriei de Artă SENSO în călătoria către unul dintre cele mai importante târguri de artă din Europa care va monopoliza atenția tuturor.