Bucuresti

George Valentin Dragomir - Tenor

Detalii

Adresa
Bucuresti
Categorie
Cantareti/formatii
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
1145

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cariera Tenorului George Valentin Dragomir - Intre scena si pedagogie -

Tenorul George Valentin Dragomir s-a nascut in Bucuresti in anul 1988,luna februarie, data 18 si este in ziua de azi un nume sonor ca artist liric, dar si ca pedagog vocal.
In anul 1998, fiind membru al Corului de Copii si Tineret “Carmina Tenera” de la Palatul National al Copiilor, obtine la un Festival Concurs International desfasurat la Minsk premiul I, interpretand celebra piesa “Da Doamne Cantec” a Laurei Stoica. In acelasi an urca ca solist pentru prima data pe scena Ateneului Roman, alaturi de acelasi cor condus de maestrul Constantin Popescu.
In luna august a anului 1999 participa la Festivalul International de Folclor “Alutus”, unde obtine Titlul de Laureat. In anul 2000 in urma Concertului Aniversar al Corului “Carmina Tenera”, otine diploma de Membru de Onoare al corului la 30 de ani de activitate a acestuia, fiind si unul dintre solistii care la data de 28 mai urca pe scena Salii Radio. Tot in anul 2000 participa la Festivalul Concurs al Copiilor Talentati “Micul Print” sustinut la Bacau, unde in juriu l-a avut pe maestrul Ludovic Spiess care i-a acordat lui George Valentin Dragomir diploma de Excelenta.
George a cochetat si cu pianul de mic copil, lucrand cu sotia domnului Nicolae Maxim, un celebru profesor si flautist la Filarmonica George Enescu din Bucuresti, iar in anul 2001, George obtine Premiul I la Concursul de interpretare instrumentala “Marele premiu” , sustinut la Palatul National al Copiilor.
Scoala primara si gimnaziala a fost petrecuta de George in cartierul bunicii materne, respectiv Scoala nr. 189 “Alexandru Odobescu”, scoala ce de nenumarate ori i-a oferit diferite distinctii si diplome pentru activitatea sa extrascolara, dar si pentru participarile si premiile castigate in concursurile scolare, ca reprezentant al scolii. De talentul lui George s-a ocupat in acea vreme domnul profesor Radu Cozarescu care in aprilie 2002 il trimite la Olimpiada pentru Canto , unde George obtine Premiul I .
Perioada liceala, Liceul de Muzica “Dinu Lipatti”, este institutia unde George Valentin Dragomir absolva sectia canto clasic, alaturi de profesor Anca Hertea. Pe toata perioada de liceu, tanarul elev a fost remarcat de toti profesorii de specialitate si considerat una dintre marile voci ce vor aparea pe scena lirica romaneasca. Tanarul elev al sectie canto clasic deja incepe din clasa a IX –a o frumoasa colaborare cu Fundatia “Remember Enescu”, condusa de profesor Mihaela Tomescu, iar la aceste activitati se adauga participarile pe scena Operei Nationale din Bucuresti, unde acesta era angajat in Corul de Copii. Aici se formeaza foarte mult ca artist, invata foarte multe de la solistii operei, vizitandu-I la cabine dupa spectacole sau inaintea lor. Este si perioada in care George Valentin Dragomir incepe o frumoasa colaborare cu Institutia Tinerilor Muzicieni, ca solist, apoi ca director artistic. In clasa a XII- a George otine la Concursul de Canto “Emanuel Elenescu” Premiul II si incepe sa se pregateasca cu maestrul Corneliu Fanateanu, la care ajunge datorita dirigintei sale Lacramioara Pauliuc, un nume sonor in lumea muzicii.
Odata cu anul 2007 este student la Facultatea de Muzica din Brasov, facultate pe care din cauza unor probleme de sanatate a fost nevoit sa o intrerupa dupa cei 4 ani de studiu, ulterior din cauza unui conflict anormal cu un profesor nu reuseste sa isi sustina licenta, el fiind nepromovat la clasa de opera, cursul realizat de profesorul care nu doreste sa il treaca.
Anul 2007 este si anul cand , in urma mai mulor concerte pe care acesta le-a organizat, apare stagiunea culturala independenta “Bucuriile sufletului”, non-profit, stagiune ce a activat pana in anul 2010, numarand foarte multe evenimente, concerte, recitaluri, simpozioane culturale, matinee artistice etc, iar ceea ce este de subliniat in cazul acesti stagiuni de care tanarul deja student se ocupa, este faptul ca a reusit sa aduca in cadrul tuturor evenimentelor sale propuse publicului meloman, numerosi artisti deja cunoscuti precum: Irina Iordachescu, Antonela Barnat, Elena Ghita, Eugen Dragos Voicu, Egle si Vasile Chisiu, Mischa Simeonov, Mircea Gogoncea, Andrei Cheteles etc . Stagiunea sa a reusit sa promoveze numerosi artisti la inceput de drum precum Sanziana Dobrovicescu, Ioana Olteanu, Luiza Dan, Alexandra Mihai, Silvia Minea, Marius Nine, Dragos Cicu, etc . Secretarul de stagiune care i-a fost alaturi in toata aceasta munca grea a fost Florentina Tudorache, membra de onoare la acea vreme a Corului Patriarhiei Romane.
In toata perioada 2007-2010 au existat nu mai putin de 25 evenimente al stagiunii tanarului tenor, iar toate acestea au fost mediatizate de ziare si publicatii foarte cunoscute, dar si de catre TVR Cultural, Senso Tv, TVRM, Pro Tv, OTV etc .
Stagiunea “Bucuriile sufletului” ce se desfasura in Bucuresti pana in anul 2010, a luat fiinta si la Brasov, unde tanarul student a organizat cu acordul facultatii de muzica mai multe concerte, ce au fost preluate de Nova Tv Brasov, Rtt etc
In anul 2009, tanarul student George Valentin Dragomir salveaza productia Die Zauberflote a Facultatii de Muzica, spectacol de licenta pentru studentii de an IV, inlocuindu-l pe Balint Joseph in rolul lui Monostatos.
Anul 2010 este un an foarte fructuos pentru George Valentin Dragomir care otine un contract important in Germania, unde realizeaza o serie de concerte in cadrul unui turneu, alaturi de pianistul corepetitor Mischa Simeonov. Unul din concertele sale s-a desfasurat la Catedrala Rogate din Hamburg. Nu este pentru prima data cand George pleaca in strainatate pentru a sustine concerte, el fiind si in 2007 unul dintre membrii programului cultural “Simfonia Limbilor”, program ce s-a desfasurat la Bordeaux.
Tot in anul 2010, George Valentin Dragomir este unul dintre cursantii Masterclas—ului cu maestrul Eduard Tumagian de la Opera Nationala din Bucuresti care il felicita pentru munca depusa la start de cariera artistica si ii recunoaste toate calitatile vocale ce pot intra in mari teatre lirice.
In anul 2012, George Valentin Dragomir participa la un al II lea Masterclass sustinut de soprana Marina Krilovici la Opera Nationala din Bucuresti, iar maestra il sustine si propune pentru concertul final al cursurilor de maiestrie, astfel George canta pe 4 noiembrie E lucevan le stelle in Sala Studio a Operei, alaturi de cativa cursanti selectati in acest concert. Doamna Krilovici l-a felicitat public dupa concert si i-a spus ca trebuie sa aiba mai multa incredere in el .
Odata cu anul 2011 se remarca in activitatea lui George o extindere si catre profesorat, acesta colaborand cu diferite scoli private de canto ca asociat. In urma lucrului cu copii, adolescenti, persoane deja mature, George Valentin Dragomir reuseste sa se consacre ca un bun pedagog si tehnician vocal. In toata perioada 2011 – prezent a reusit sa aiba multe satsifactii ca pedagog vocal, elevii sai obtinand premii in concursuri importante atat televizate cat netelevizate, unii dintre ei deja au formatii sau colaboreaza profesional cu artisti cunoscuti etc.
Din anul 2014 exista intre George Valentin Dragomir si doamna Maria Ene, compozitor si director de festivaluri, o frumoasa colaborare, acesta fiind invitat deja in juriile festivalurilor pentru copii si adolescenti: Trofee Muzicale, Simply the Best.
Acum in luna noiembrie, George urmeaza sa fie unul dintre membrii juriului Festivalului National de Creatie si Interpretare “Acorduri din Tara Lilliput”, al carui director este de asemenea Maria Ene.
George Valentin Dragomir obtine in anul 2014 mai multe diplome de merite deosebite in slujba tinerilor artisti, in urma participarii elevilor sai in concursuri precum: Trofee Muzicale, Simply the Best, Andantino, Spring Star, Martisor, etc

Lucreaza la