Bucuresti

Gradina Botanica Bucuresti

Gradina Botanica Bucuresti

Detalii

Adresa
Bucuresti, Sectorul 6, Soseaua Cotroceni, nr. 32
Telefon
021/4109139
Web
http://www.gradina-botanica.ro
Categorie
Muzee
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
8020

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gradina Botanica Bucuresti
  • An infiintare: 1860
  • Muzeu in subordinea Ministerului Educatiei Nationale
  • Profil: Stiintele naturii - Botanica
  • Program: vara zilnic 8-19; iarna zilnic 9-17; luni inchis

Purtand numele cunoscutului profesor Dimitrie Brandza, Gradina Botanica din Bucuresti este un important centru de conservare a diversitatii plantelor, de cercetare stiintifica si invatamant, precum si un centru de educatie ecologica.

Fondata in anul 1860 pe langa Facultatea de Medicina si Farmacie, de catre doctorul Carol Davila, ea ocupa teritoriul din dreapta si stanga soselei Cotroceni. Amenajarea adecvata a acestui spatiu a fost realizata sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffman, astfel incat prima gradina din Bucuresti atinge in scurt timp standardele europene.

In anul 1866 conducerea este preluata de prof. dr. Dimitrie Grecescu, care la numai un deceniu de la infiintarea gradinii publica primul catalog de plante ce cuprindea 3.700 specii de plante cultivate in aer liber si in sere.

In 1874, spatiul ocupat este destinat amenajarii unui parc de agrement pentru familia regala, Gradina botanica fiind mutata in centrul orasului, pe terenul palatului Vasile Sutu, situat in fata Universitatii. In aceasta perioada, la conducerea Gradinii Botanice este numit profesor dr. Dimitrie Brandza. Marele botanist depune eforturi deosebite pentru a obtine un teren adecvat reamenajarii acestei institutii, in conformitate cu misiunea pe care trebuia sa o indeplineasca. Demersurile lui sunt incununate de succes, incat in 1884 Gradina Botanica incepe sa se dezvolte pe actualul sau amplasament (17,5 ha).
Rand pe rand au fost construite noile sere, Institutul Botanic, Herbarul si Muzeul Botanic.

Orar

Luni - Vineri: 8:00 - 20:00