Bucuresti

HipTrip, gata de lansare!

HipTrip, gata de lansare!

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
521

Voteaza & Distribuie

Descriere

Primul festival de film de călătorie din România, HipTrip Travel Film Festival, începe astăzi, la Cinemateca Eforie şi Cinema Studio.
Prima ediție a HipTrip Travel Film festival va fi deschisă de Ovidiu Ioan Dumitru, președintele Fundației OVI, organizator al evenimentului, și Mihai Fulger, critic de film. Printre invitații speciali ai galei de deschidere a festivalului se numără Șerif Yenen și Răzvan Pascu, fondatorul Travel Communication Romania.
Evenimentul, aflat la prima ediţie, debutează cu proiecţia, în premieră în România, a documentarului “Istanbul Unveiled”. La eveniment va fi prezent Şerif Yenen, travel specialist, scriitor şi regizorul filmului. Filmat în 2013, documentarul spune povestea unei tinere de origine americană, care îşi propune să descopere Istanbulul altfel decât în clasicele ghiduri turistice. Cea mai cunoscută dansatoare de belly dance din Turcia, un masor dintr-o baie publică şi una dintre cele mai bogate femei din Turcia – sunt doar câteva dintre personajele intervievate în documentar. Toate acestea, însoţite de muzica celor de la Baba Zula.
Timp de trei zile (23-25 mai), spectatorii vor avea parte de un mix între documentare, filme de artă şi workshopuri susţinute de specialişti în domeniu cu şi despre locuri faimoase sau mai puţin umblate.
Programul festivalului include şi un maraton ce include cele trei părţi ale Wild Carpathia. Sâmbătă, 24 mai, începând cu ora 19, spectatorii vor avea ocazia de a urmări viziunea jurnalistului britanic Charlie Ottley, care a străbătut ţara de la Carpaţi şi până la Dunăre, a stat de vorbă cu personaje pitoreşti - artizani, păstori, săteni, persoane publice şi artişti, dar şi personalităţi precum prinţul Charles de Wales şi principesa Margareta, pentru a descoperi ceea ce face din România un spaţiu unic.
HipTrip îşi propune să aducă la cinema poveştile unor locuri, dincolo de ghidurile turistice. Evenimentul este dedicat atât iubitorilor de cinema, cât şi tuturor celor care vor să descopere lumea prin călătorii, prin cunoaşterea de noi culturi, oameni şi locuri. Pentru că filmele inspiră spre călătorie, iar călătoriile inspiră filme!
Spectatorii au ocazia de a participa la o tombolă cu premii. La oricare dintre proiecţiile din festival, în perioada 23-25 mai, la cinematografele Eforie şi Union, spectatorii vor completa un boarding pass Vivolis care le poate aduce un sejur de trei zile (bilet de avion şi cazare) în Europa.
Detalii despre proiecții și programul complet, pe www.hiptrip.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/hiptrip.ro.
HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundației OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturaleşi educaționale, Fundația OVI dorește prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze și să susțină industria filmului de travel și potențialul turistic românesc.

Sponsor principal: Vivolis
Parteneri: Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Ambasada Irlandei în România, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Travel Communication Romania, Media Advertising, Arhiva Naţională de Filme, Autoritatea Naţională pentru Turism, The European Nature Trust, Instituțiile de învățământ Lumina
Parteneri media: România Liberă, Academia Caţavencu, Zile şiNopţi, Tabu, Ring, Cinefan.ro, Oraşul Meu, Calendar Evenimente, Cooperativa Urbană, Alternativ, Radio România Cultural, Gold FM
Blogguri oficiale ale evenimentului: imperatortravel.ro, viajoa.ro, turistu.ro, lumeamare.ro, travelgirls.ro