Bucuresti

Hotel Capital Plaza

Hotel Capital Plaza

Detalii hotel

Adresa
Bucuresti, Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 54, sector 1
Telefon
0372080080
Fax
0372080081
Web
www.capitalplaza.ro
Categorie
Hoteluri
Modificat
acum 6 ani si 3 saptamani
Vizualizari
1277

Voteaza & Distribuie

Prezentare hotel

Hotelul Capital Plaza este o surpriza placuta, intrecand asteptarile celui ce isi acorda ragazul sa poposeasca aici. Cladirea moderna, inserata discret in peisajul urban, pastreaza insa adevarata surpriza pentru momentul cand ii treci pragul si pasesti in interior, unde ai parte de o revelatie.
Te gasesti intr-un spatiu luminos si cald, plin de personalitate care in acelasi timp pare familiar, desi este prima data cand te afli aici. Si atunci te intrebi care este povestea lui?
UN HOTEL POATE FI MAI MULT DECAT O CASA DE OASPETI
Punctul de plecare al oricarui demers il constituie impulsul de a crea ceva nou, ceva durabil - introducerea unei noi valori in mediul deja existent. Datoria creatorului este de a inova, fara a uita ca originalitatea are si mai multa valoare cand potenteaza spiritul culturii din care face parte.
Locul istoric pe care se afla si la care face referire - Bariera Herastraului - este semnificativ pentru Capitala. Odinioara, in secolul XIX, aici era marcata in hartile vremurilor limita de nord a Bucurestilor.
Atmosfera generala este profund ancorata in secolul in care traim, contemporana, insa fara a neglija trecutul, personalitatea si profunzimea pe care i le confera acesta.
Fiecare camera a fost proiectata ca un loc unde te poti simti cu adevarat in largul tau tinand seama de pozitionarea in geometria hotelului si calitatea luminii naturale pe care o primeste generos.
Camere de diverse tipuri sau apartamente, au fost tratate diferit din punct de vedere cromatic, insa toate se inscriu in atmosfera generala de fusion intre clasic si contemporan.
Un hotel poate fi mai mult decat o casa de oaspeti - este un principiu care ne reprezinta si pe baza caruia care s-a nascut hotelul Capital Plaza. Un principiu indeplinit prin 'bataliile' castigate de echipa de specialisti pasionati care au colaborat la realizarea hotelului. Principiu care este dus mai departe de echipa de hotelieri pasionati care s-a reunit cu entuziasm sa isi intampine oaspetii si sa le castige inima.
TERENUL CARE INCALCA REGULA NE-A INSPIRAT SA RUPEM MONOTONIA CAMERELOR DE HOTEL
Stai pe bulevard si te uiti la frontul strazii si vezi un joc de fatade diverse care urmaresc directia strazii. Te uiti pe harta si descoperi parcele relativ ordonate - atat cat poate avea Bucurestiul - si, deodata, un teren care incalca regula si pare sa le agreseze pe cele din jur: are forma unui paralelogram cu adancime de 57m. La proiectarea hotelului, pentru a pastra o ordine urbanistica, a aparut ideea crearii unei case formata din doua corpuri paralele cu strada si legate intre ele printr-o pasarela. Forma terenului care la inceput a parut dificila, a rupt monotonia camerelor standard de hotel lasand loc unor surprize placute.
La parter, dupa ce treci de intrare si receptie, spatiul se schimba spectaculos si se deschide prin inaltimea de opt metri a plafonului si a luminatorului. De abia dupa ce urci scara elicoidala si ajungi pe pasarela vezi profunzimea casei. Aceasta profunzime nu este banuita de trecatorul de pe strada care vede doar o fatada nu foarte generoasa ca desfasurare. Lifturile panoramice iti dezvaluie cu adevarat spectaculozitatea spatiului parter si mezanin dupa care ies din casa si vezi cum parca te desprinzi de Bucuresti.

INTERIOARE DE INALTA CALITATE, "CROITE" CU SUFLET
Cand treci de usa rotativa te intampina un spatiu generos unde nimic nu este intamplator, fiecare detaliu a fost luat in considerare si tratat cu multa atentie. Inca de la primul pas, facut pe marmura Oroe si Emperador, observi modelul grafic dominant in intregul parter, fie ca este vorba de mocheta, lemn sau piatra.

In capatul opus intrarii, sticla maestrit rasucita in atelierele olandeze, completeaza panglica elicoidala din metal si marmura ce te conduce spectaculos la nivelul superior. Materialele in sine nu sunt singurele menite sa impresioneze, dedicatia arhitectului Dan Petrascu - descendent al pictorului Gheorghe Petrascu - nu poate trece neobservata. Care poate fi legatura intre o scara de hotel si un obiect de arta? In mod sigur pasiunea autorului, pe care, in cazul acestei scari, arh. Petrascu a concretizat-o in mai mult de 150 de ore de munca manuala, fiecare curbura find individual cizelata, fiecare imperfectiune a metalului remediata si fiecare strat de vopsea aplicat impecabil.

Combinatia, fuziunea dintre clasic si modern este pretutindeni prezenta. Clasicul reprezinta valorile fundamentale de la care nu trebuie sa te abati, in timp ce modernul aduce doza de inovare ceruta de fiecare perioada. Cu toate acestea nu se face simtita o nostalgie sau un regret dupa timpurile de demult, ci mai degraba respect pentru traditie, tradusa intr-un limbaj contemporan, al noului mileniu.
Receptia a fost proiectata special pentru spatiul existent, iar esenta aleasa a fost cea de nuc, folosita indeobste de catre ebenisti. In spatele acestei constructii, cerintele actuale au adus un intreg sistem computerizat. Insa pentru a reinvia farmecul comunicarii de altadata, puteti folosi un stilou si o bucata de hartie, ca mesajul dumneavoastra personalizat in forma unui bilet lasat in casuta postala destinata fiecarei camere, sa ajunga direct catre destinatarul sau ca odinioara.

"Ne-am implicat in realizarea acestui proiect fiind la randul nostru 'turisti de afaceri' si apreciem foarte mult in decursul unei deplasari confortul de a beneficia de un tratament atent. Este un hotel construit de oameni de business pentru oameni de business. Oaspetii nostri vor simti acest lucru."

DECORATIILE RESTAURANTULUI TRAIESC O A DOUA VIATA
Mobilierul ales pentru zona cafenelei si a restaurantului a fost produs in Italia de unul din cei mai inspirati producatori. Fiecare detaliu a fost luat in seama, pornind de la dorinta de a furniza un mobiler comod, in acelasi timp acordandu-se mare atentie esteticului, frumosului.

Corpurile de iluminat au fost tratate, la randul lor, cu multa atentie si gandite altfel decat prin rolul lor tehnic - acela de a oferi lumina. Ele creaza spatii, scenografii si ilustreaza din plin renumele creatorilor lor - Marcel Wanders, Gino Sarfatti, Achile Castiglioni, Pier Giacomo Castiglioni.
Gama de culori aleasa, mult lemn de culoarea nucului, brun, cu puncte de verde deschis, ofera hotelului o atmosfera calda si prietenoasa.

Decoratiile restaurantului traiesc o a doua viata. Candva parte a unei cladiri istorice, erau pe punctul de a fi pierdute odata cu dezafectarea acelei constructii. Dupa mai bine de zece ani in care au asteptat intr-un depozit, au fost readuse la stralucirea initiala prin tehnici moderne de restaurare. Iar pentru aceasta operatie a fost preferata o echipa de specialisti din Sibiu, centru important al istoriei si spiritului romanesc, totodata capitala culturala europeana. Incadrand Restaurantul 1880, aceste piese respira astazi din nou.

SALILE POARTA NUMELE UNOR PERSONALITATI CARE AU MARCAT ISTORIA ROMANIEI SI A BUCURESTILOR
In semn de recunostinta fata de istoria orasului, salile de conferinta de la mezanin au primit numele unor personalitati majore ale Romaniei, care au jucat si in istoria Bucurestilor un rol important si marcant: Ion Mincu, Mihail Kogalniceanu, Carol Davila si Pache Protopopescu.
Povestind mai departe despre surprizele placute ale hotelului Capital Plaza nu putem lasa la o parte lifturile panoramice care se desprind de parter si urca inspre luminatorul central, oferind o imagine de ansamblu a intregului interior, dupa care se ridica deasupra gradinii suspendate, pana la etajul cel mai de sus.
Tinuta, "croiala" personalitatii hotelului este completata de mocheta tesuta special in Germania, pentru fiecare spatiu in parte. Culorile, modelele si textura au fost realizate in functie de spatii, mobilier si functia pe care o deservesc.
Pasind in hotel simti vibratia respectului pentru istoria vremurilor si oamenilor care si-au pus o importanta amprenta asupra Bucurestiului. Tine de noi ca istoria sa ne aminteasca la randul ei cu respect si bucurie.