Bucuresti

Idolul si Ion Anapoda

Detalii

Telefon
0217953602
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1192

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a veni în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, ARCUB se alătură celor 47 de teatre din București și din țară, care participă la cea de-a 17-a ediţie a unui important program de solidaritate artistică inițiat de UNITER: Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

În cadrul acesteia, ARCUB a programat pe 31 martie unul dintre cele mai apreciate spectacole din cadrul stagiunii de teatru de la ARCUB, ”Idolul și Ion Anapoda” după G.M.Zamfirescu, regizat de Mariana Cămărășan și Toma Dănilă.

Astfel, publicul bucureștean va putea viziona comedia romantică ”Idolul și Ion Anapoda”, sâmbătă, 31 martie, de la ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB. Cu un umor delicat, protagoniștii spectacolului: Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas îi vor purta pe toți cei prezenți într-o călătorie în timp și vor da viață unor personaje ce trăiesc relații marcate de grația dar și de pasiunea vremurilor de odinioară.

”Idolul și Ion Anapoda”, piesă publicată de George Mihail Zamfirescu în 1935, este adaptată de Mariana Cămărășan pentru spectatorul de azi, păstrând, însă, atmosfera boemă a epocii interbelice. Ca oriunde și întotdeauna, poveștile de dragoste se desfășoară cu sufletul la gură pentru toți cei implicați. Iar în acest spectacol, iubirea este pretutindeni, fie ea sinceră, interesată sau o pasiunea fără urmă de speranță.

IDOLUL ȘI ION ANAPODA, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărășan
Cu: Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas
Regia: Mariana Cămărășan și Toma Dănilă
Scenografia: Vladimir Turturică
Light-design-ul: Ștefan Vasilescu
Producător: ARCUB – Centrul de Cultural al Municipiului București și Asociația GOONG București.