Bucuresti

Ikigai – in cautarea fericirii

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 1 saptamana si 1 zi
Vizualizari
189

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 14 iunie 201918:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Ikigai – în căutarea fericirii
Editura Meditative Arts lansează vineri, 14 iunie, la ora 18.30, la Ceainăria Green Tea, cartea „Ikigai – Motivul și motivația” de Vlad T. Popescu.

Ikigai este o metodă pragmatică de a căuta fericirea.
Sensul vieții poate fi descoperit prin studierea diagramei Ikigai și a implicațiilor ei. Acesta nu duce în mod obligatoriu în vârful piramidei sociale sau economice (deși nici nu interzice acest drum, doar să fie cel potrivit ție și nu preluat aiurea de la alții), nu aduce recunoașterea din partea celorlalți (deși recunoștința joacă un rol important), aduce însă un lucru simplu și greu de obținut, nu numai de definit: fericirea.

Motivația este ceea ce ne dă jos din pat pe termen lung, chit că nu o putem descrie imediat, este ceea ce ne animă cu adevărat, ceea ce ne definește, chiar dacă nu o vedem în oglinda sufletului, este ceea ce ne animă la nivel profund, chiar dacă nu respectă uneori etica și morala convențională.

Ikigai ne ajută să răspundem la patru întrebări fundamentale:
Faci bine?
Îți place?
Au nevoie de asta de la tine?
Ai putea fi plătit pentru asta?

În cartea lui Vlad T. Popescu metoda orientală este adaptată la societatea occidentală, în care mentalitatea și valorile diferă. „Ikigai – Motivul și motivația” poate fi citită ca un ghid practic, dar și ca un prilej de interogare a sinelui în căutarea autenticului personal. Vlad T. Popescu este este scriitor și căutător într-ale filosofiei și spiritualității.

Vineri, la 18.30, la lansare puteți bea un ceai cu autorul, care va povesti despre motivele care l-au îndemnat să studieze despre Ikigai, aprofundând până la nivelul de a lansa această carte.

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta