Bucuresti

illy lanseaza un proiect pilot in Romania pentru noua generatie de artisti: Design the illy can

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
380

Voteaza & Distribuie

Descriere

Noua initiativa illycaffè - Design the illy can - isi propune sa dinamizeze arta contemporana locala printr-o colaborare cu spiritul creator romanesc. Experimentul va aduce pe rafturile din Romania o prima editie limitata de cutii de cafea illy, imbracate in viziunea si numele unui artist roman talentat.

O competitie cu rol de stimul, Design the illy can urmareste sa scoata la suprafata spiritul creativ si competitiv din noua generatie de tineri artisti pasionati de arta. Initiativa ofera sansa unui artist roman contemporan sa-si expuna viziunea artistica pe 20.000 de cutii de cafea illy care vor fi distribuite in Romania.

Impreuna cu marele premiu – prezenta operei personale pe cutia illy - artistul care va fi desemnat castigator, va fi rasplatit cu o calatorie la Bienala de la Venetia din 2015, o vizita in fabrica illycaffè din Trieste si un loc in expozitia cu cele mai bune lucrari inscrise in competitie. Insa cel mai important aspect al competitiei este caillycaffè ofera o “medalie” artistica: sansa pentru un tanar artist roman de a-si regasi numele alaturi de alte nume celebre precum James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo PistolettoCittadellarte, Tobias Rehberger, Kiki Smith, Liu Wei si Sebastião Salgado.

Un brand cu istorie in sustinerea artistilor din diferite zone, illycaffè a inclus arta in filozofia sa de brand de mai bine de 20 de ani, prin colaborari cu maestri ai artei contemporane. In anul 1992, cestile illy au devenit panza multor artisti remarcabili, lucrarile rezultate fiind obiectul unor apreciate editii speciale illy Art Collection. Iar incepand cu 2006, illycaffèofera iubitorilor de cafea acces la obiecte de arta valoroasa, aducand bucuria artei in casele tuturor consumatorilor prin decorarea cutiilor de cafea illy. Forma circulara a cutiei a inspirat concepte interesante care au explorat infinite posibilitati de exprimare a imaginatiei, iar acum illycaffè provoaca artistii romani.

Prin acest proiect, illycaffè isi intareste angajamentul de a depista si ilustra spiritul creativ si nonconformist al generatiei contemporane de artisti. In ajutorul acestei initiative, vine un juriu format din experti ai industriei vizuale care va evalua lucrarile inscrise in competitie: Carlo Bach, (Art Director illycaffè), Dinu Dumbravician(Director al Departamentului de Design UNArte)si Mihnea Ghildus(fondator Dizainar.ro). Iar pentru a intari acest demers, illycaffè s-a parteneriat cu UNArte (Universitatea Nationala de Arta), o entitate cu radacini solide, de peste 150 de ani, in domeniul artei si reprezentarilor artistice.

“Ne dorim sa nu influentam artistii prin limitari. Forma cutiei si suprafata sunt suficiente. Prin urmare, vrem sa lasam imaginatia sa danseze, explorand in acest fel unicitatea fiecarui artist. In acest fel, am reusit sa obtinem toate aceste editii limitate de-a lungul anilor, in colaborare cu artisti din toate colturile lumii.” a spus Carlo Bach, Art Director illycaffè.

Tinerii isi pot inscrie ideile in competitie prin trimiterea unui e-mail la adresa designtheillycan @ probrands.ro, in intervalul 28 Octombrie – 20 Noiembrie 2014.

Mai multe detalii despre proiectul Design the illy can si regulament puteti citi in sectiunea dedicata acestuia: www.probrands.ro/designtheillycan