Bucuresti

Imagini tactile

Detalii expozitie

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
228

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 7 noiembrie 2018 - Duminica 11 noiembrie 201816:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

IMAGINI TACTILE - o istorie în relief pentru nevăzători (şi nu numai) la Docuart Fest 2018, Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu.
Încă din 2011, proiectele derulate de Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană (ADU) s-au axat pe găsirea de soluţii inovatoare pentru problematica nevăzătorilor din România. Una dintre provocări a fost identificarea celor mai eficiente metode prin care aceştia să poată să-şi creeze reprezentări mentale ale elementelor din lumea înconjurătoare la care nu au acces prin atingere. Aşa a apărut proiectul IMAGINI TACTILE, care a pus bazele primei biblioteci virtuale de imagini accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere din România, făcând primul pas pentru a încuraja cultura consumului de imagini tactile în comunitatea nevăzătorilor.

O parte dintre imaginile accesibilizate prin tehnici specifice de reinterpretare a formelor şi printate în relief pe o hârtie specială - corelate cu descrieri ce pot fi uşor accesate prin telefonul mobil - fac parte din expoziţia IMAGINI TACTILE, pe care o veţi putea vizita până pe 11 noiembrie la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu, în cadrul Docuart Fest 2018. Vernisajul e miercuri, 7 noiembrie, ora 16.

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta