Bucuresti

Imagini tactile

Detalii

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
123

Voteaza & Distribuie

Descriere

IMAGINI TACTILE - o istorie în relief pentru nevăzători (şi nu numai) la Docuart Fest 2018, Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu.
Încă din 2011, proiectele derulate de Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană (ADU) s-au axat pe găsirea de soluţii inovatoare pentru problematica nevăzătorilor din România. Una dintre provocări a fost identificarea celor mai eficiente metode prin care aceştia să poată să-şi creeze reprezentări mentale ale elementelor din lumea înconjurătoare la care nu au acces prin atingere. Aşa a apărut proiectul IMAGINI TACTILE, care a pus bazele primei biblioteci virtuale de imagini accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere din România, făcând primul pas pentru a încuraja cultura consumului de imagini tactile în comunitatea nevăzătorilor.

O parte dintre imaginile accesibilizate prin tehnici specifice de reinterpretare a formelor şi printate în relief pe o hârtie specială - corelate cu descrieri ce pot fi uşor accesate prin telefonul mobil - fac parte din expoziţia IMAGINI TACTILE, pe care o veţi putea vizita până pe 11 noiembrie la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu, în cadrul Docuart Fest 2018. Vernisajul e miercuri, 7 noiembrie, ora 16.