Bucuresti

Importanța design-ului web în cadrul procesului de optimizare SEO

Detalii

Social links
Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
270

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de internet preferă să vadă un site proiectat frumos, în detrimetrul altuia proiectat simplist. Un artificiu important al prezenței dumneavoastră în mediul virtual este să aveți un design fluid și plăcut pentru a încânta privirile utilizatorilor.

În acest articol, vom detalia cu acuratețe de ce procesul de creare site și designul web sunt importante în a atrage potențiali clienți, asfel îmbunătățind procesul de optimizare SEO. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru crearea unui site rapid, antrenant și frumos din punct de vedere vizual, apelați cu încredere la compania SEO 365.

6 motive esențiale pentru care designul web este important
1. Stabilește prima impresie
Când publicul dvs. țintă vă vizitează site-ul web, prima impresie despre afacerea dumneavoastră va fi oferită de aspectul conținuturilor și imaginilor de pe prima pagină. În doar câteva secunde, un vizitator vă va judeca afacerea, de aceea este foarte important să aveți un impact pozitiv din prima clipă.

Este important ca designul web să fie interactiv, ușor de navigat și să conțină elemente vizuale și intelectuale care să determine publicul să rămână cât mai mult timp pe pagina dumneavoastră. Un design web performant și, în esență, un site bine pus la punct, va fi clasat mult mai bine de către Google, acest element ajutând enorm procesul de optimizare SEO al acestuia.

2. Ajută în strategia de optimizare pe motoarele de căutare
„Păianjenii’ motoarelor de căutare au scopul de a-și întinde pânzele, pentru a vă indexa și clasifica site-ul, dacă aveți elemente de proiectare ale site-ului web prietenoase cu aceștia.

Designul web al unui site poate să fie foarte dificil de înțeles dacă nu sunteți familiarizat cu modalitatea în care funcționează, de aceea codurile utilizate trebuie să fie prietenoase cu motoarele de căutare. Cea mai bună cale de a vă asigura succesul unor practici optime de proiectare web și de vizibilitate ulterioară pe motoarele principale este să apelați la o companie de web design care știe ce să facă.

3. Stabilește părerea despre serviciul Relații Clienți
Dacă aspectul site-ului dumneavoastră este îngrijit și frumos proiectat, atunci vizitatorii apreciază eforturile depuse în web design și vor gândi imediat că vor fi și ei tratați cu respect și dăruire de către dumnavoastră. Trebuie să conștientizați că site-ul dumneavoastră este perceput de către vizitatori ca un reprezentant al serviciului de Relații Clienți. Așadar, dacă site-ul se prezintă luminos, primitor și modern, vizitatorii se vor simți ca musafiri speciali ai unei gazde ospitaliere, astfel dorind să revină în locul unde s-au simțit bine tratați.

4. Facilitează încrederea publicului țintă
Oamenii sunt în general foarte pretențioși și nu pot fi convinși cu ușurință să achiziționeze un produs, fără ca întâi acesta să le câștige încrederea. Astfel, dacă dau click pe un site lipsit de informații de actualitate, fără elemente moderne de design web, cu siguranță vor căuta un alt site mai atrăgător.

Este primordial să creați o legătură de încredere 100% între dumneavoastră și publicul țintă, astfel încât acesta să simtă că vrea să rămână pe site-ul dumneavoastră cât mai mult timp. Durata de timp a vizitatorilor dumneavoastră pe site, creează oportunități multiple pentru succesul afacerii pe care o aveți.

5. Concurența are design web competitiv
Dacă doriți ca site-ul dumneavoastră să fie diferit și să iasă în evidență față de cele ale competitorilor, atunci trebuie să acordați atenție sporită proiectării site-ului. Un site atrăgător și în continuu optimizat din punct de vedere al design-ului web vă va detașa de concurență și evident va atrage mai multe ocazii de câștig pe piață.

În orice domeniu există concurență, mai ales că, în general, există aceleași servicii iar prețurile sunt asemănătoare, de aceea aveți nevoie de „acel ceva” care vă va face afacerea să fie diferită de restul. Dacă un site este conceput cu pricepere, conform așteptărilor clienților, atunci cu siguranță va fi vizitat și va crea șanse oportune rentabile.

6. Creează coerență
Pentru a obține noi oportunități pentru succesul afacerii dumneavoastre trebuie să vă construiți marca în mod corespunzător. Aceasta însemnă că va trebui să vă familiarizați publicul țintă cu marca dumneavoastră, astfel încât să fiți prima alegere a acestuia.

Web Design-ul este instrumentul necesar pentru a crea coerență pe site-ul dumneavoastră. Trebuie să aveți pe toate paginile site-ului dumneavoastră:
- același design web
- aceleași fonturi, culori și stiluri
- aceleași machete

Rețineți!
Site-ul dumneavoastră web trebuie să fie uniform în mod profesionist, pentru ca vizitatorii să vă aprecieze brand-ul și să dorească să facă achiziții.

Dacă toate motivele de mai sus vi se par greu de aplicat, atunci nu vă rămâne decât să colaborați cu o agenție de marketing digital, iar cea mai bună recomandare este a companiei SEO 365. Aceștia oferă un set de servicii complete: de la crearea site-ului și optimizarea acestuia, până la crearea de diverse campanii PPC pe Social Media și nu numai.