Bucuresti

«In Parc»

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 3 saptamani si 6 zile
Vizualizari
284

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 16 mai 201519:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

SÂMBĂTA SONORĂ prezintă « În Parc », sesiune de ascultare și instalație sonoră

Asociaţia Many Colors în parteneriat cu Asociația Jumatatea Plină vă invită să participați, sâmbata 16 Mai, ora 19.00 în cadrul Centrului Cultural “Palatele Brâncoveneşti” Mogoşoaia, la un nou eveniment Sâmbăta Sonoră.
Creată în 2009 ca iniţiativă informală de iniţiere în creaţia sonoră şi muzică experimentală Sămbăta Sonoră a reuşit să acopere un spectru larg de genuri proprii secolelor XX şi XXI precum poezia sonoră, creaţia radiofonică, instalaţia sonoră, muzica improvizată, muzica asistată de calculator, noise sau contemporană, prin modalităţi de prezentare diverse de tip sesiune de ascultare curatoriată, concert, performance, workshop sau conferinţă.

Programul este realizat în cadrul proiectului cultural Faţetele Hiperconectivităţii/ The Facets of Hyperconnectivity special pentru “Noaptea Muzeelor”. Manifestarea de anul acesta presupune și o expoziţie tematică de sculptură și instalație monumentală, care se poate vizita în Lapidariu și în spațiul exterior al palatului.

Vom asculta o selecție dintr-o operă complexă, cu text, muzică şi multiple intervenţii, desfășurate în aer liber, în preajma lacului. Documentul muzical aparține compozitorului Rober Ashley și înainte de fi "teatru-muzică",lucrarea își păstrează intenţia de a fi un documentar despre muzică. În sine, piesa ce va fi ascultată este o creaţie realizată în anii ‘70, intitulată "Muzică cu rădăcini în eter" [Music with Roots in the Aether] şi aminteşte de un element ce lipsește în spectrul sonor local, acel moment în care muzica americană era bruiată de o cortina de fier iar posibilitatea de a consuma fonic asemenea compozţii autoreflexive, pline de evenimente nu exista.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta