Bucuresti

Inaugurare Parcare Intercontinental - Teatrul National

Inaugurare Parcare Intercontinental - Teatrul National

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
571

Voteaza & Distribuie

Descriere

Grupul Interparking, unul dintre cei mai importanti operatori de parcari din Europa, a inceput activitatea in anul 1958, la Bruxelles (Belgia).
Cu o intelegere perfecta a problemei si a solutionarii locurilor de parcare, Grupul s-a dezvoltat in permanenta si astazi este prezent in 9 tari din Europa, in 340 de orase importante, avand 302.247 de locuri de parcare, dintre care 222.213 locuri in parcari "off street".
Grupul a avut peste 93.000.000 de clienti satisfacuti in anul 2014.
In Romania, Interparking a inceput activitatea in anul 2009, odata cu incheierea contractului de concesiune cu Primaria Municipiului Bucuresti pentru realizarea Parcarii subterane "Piata Universitatii", cu o capacitate de 425 de locuri.
Acest proiect a fost conceput, realizat si finantat de catre Grupul Interparking, care este operatorul acestei parcari pe perioada concesiunii de 39 de ani. In luna noiembrie 2012, parcarea a fost inaugurata in prezenta dlui Primar General al Municipiului Bucuresti, Prof. Dr. Sorin Oprescu si a dlui Roland Cracco, CEO al Grupului Interparking.
In 2013, Grupul a preluat parcarea subterana din complexul Intercontinental – Teatrul National, iar in anul urmator au inceput lucrarile de renovare a acesteia. Aceasta parcare veche, edificata la inceputul anilor ’70, nu fusese niciodata reabilitata de atunci.
Cam in aceeasi perioada, Teatrul National Bucuresti a cunoscut o profunda renovare si transformare, lucrarile fiind terminate anul acesta.
Parcarea subterana are o capacitate de peste 960 de locuri, iar lucrarile de renovare au inclus, printre altele, schimbarea totala a instalatiilor de ventilatie, sanitare si electrice. Prin refacerea completa a suprafetelor – pardoseli, plafoane, stalpi, pereti – s-a imprimat stilul "in house" al Grupului Interparking.
Parcarea a fost de asemenea echipata cu: un sistem de management performant, dispozitive de citire a placutelor de inmatriculare, sisteme de plata automate localizate la principalele accese, un sistem de detectare si semnalizare a locurilor libere, sisteme data-voice si CCTV, precum si un sistem eficient de management centralizat.
Parcarea este prevazuta cu o legatura directa cu hotelul Intercontinental. Ea dispune si de locuri rezervate pentru persoanele cu dizabilitati, iar in viitorul apropiat vor exista locuri special amenajate pentru autoturismele cu alimentare electrica. Unele servicii suplimentare sint de asemenea disponibile : o spalatorie auto si un service-vulcanizare.
Exista 3 legaturi directe intre parcare si Teatrul National, ceea ce permite accesul facil spre toate salile de spectacol. In final parcarea va dispune si de un ascensor, utilizabil si de catre persoanele cu dizabilitati.
Lucrarile de reabilitare a parcarii subterane au costat peste 3.000.000 EUR, si au fost efectuate utilizindu-se cele mai noi materiale si tehnologii.
Grupul Interparking pune la dispozitia Capitalei 1.400 de locuri de parcare in deplina securitate, in acest fel contribuind la ameliorarea problemelor de mobilitate si de trafic din Centrul Capitalei. Cu sprijinul autoritatilor locale, al Primariei Municipiului Bucuresti, printr-o strategie coerenta a locurilor de parcare pe strada ("on-street") si in afara strazii ("off-street") se pot imbunatati semnificativ problemele de calitate a vietii si se poate reduce poluarea mediului inconjurator.
Tariful pentru o ora de parcare este de 3 lei. Clientii permanenti pot opta pentru un abonament integral ("full-time" = 24 de ore), respectiv pentru un abonament valabil pe timp de zi /de noapte.