Bucuresti

Inscrieri pentru participarea la spectacolul "The Living Room", regia Thomas Richards

Detalii

Categorie
Anunturi divertisment
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
941

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul National de Opereta anunta inscrierile pentru participarea la spectacolul „The Living Room", regia Thomas Richards

15, 16 si 17 noiembrie, ora 19.00

Teatrul Odeon – Foaierul Salii Studio

In cadrul celei de-a IV-a editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!", Teatrul National de Opereta il are ca invitat special pe Thomas Richards, asistentul si principalul colaborator al lui Jerzy Grotowski din cadrul Workcenter-ului de la Pontedera, care poarta numele celor doi – The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

Spectacolul regizat de Thomas Richards, cu participarea echipei de cercetare in „Arta ca vehicul" (Benoit Chevelle, Jessica Losilla Hébrail, Teresa Salas, Philip Salata, Cécile Richards) va avea trei reprezentatii in foaierul Salii Studio a Teatrului Odeon. Participarea este libera si se face pe baza de inscriere. Numarul maxim de locuri la fiecare spectacol este de 50.

Pentru a crea o atmosfera destinsa, in timpul intalnirii, se va servi ceai, cafea si fructe. In acelasi scop, invitatii sunt rugati sa aduca o gustare care sa insoteasca ceaiul.

Descriere
Spectacolul urmareste sa poarte spectatorii inapoi acasa, intr-un loc in care sunt bineveniti. Pornind de la aceasta activitate fundamentala care poate avea loc intr-o sufragerie, spectatorii intra intr-un tip de investigatie despre modul in care posibilitatile artei spectacolului pot imbogati si pot fi imbogatite de relatiile interpersonale si realitatile zilnice. Cum poate camera sa prinda viata? Cum putem fi unul cu altul astfel incat cotidianul sa alunece fara sa simtim in non-cotidian? Spectatorul are astfel ocazia de a renunta la anonimitate si de a deveni o individualitate, un oaspete. In cadrul acestei intalniri, se desfasoara un tip de eveniment, structurat si precis, un curs de actiuni bazate pe cantece traditionale antice, dar si texte care exploreaza modul in care putem sa „ne trezim" in fata noastra insine, in fata celorlalti si in fata imprejurarilor.Thomas Richards

Thomas Richards este Director Artistic al Centrului de cercetare in artele spectacolului fondat de Jerzy Grotowski la Pontedera in Italia - The Workcenter of Jerzy Grotowksi and Thomas Richards. Si-a inceput practica cu Grotowski in 1985, iar colaborarea lor a continuat pana la moartea lui Grotowski in 1999. In Italia, Richards a lucrat mai intai ca asistent al lui Grotowski, insa in scurt timp a devenit conducatorul uneia dintre echipele de lucru, iar apoi "colaboratorul esential" al lui Grotowski, dupa cum il numea acesta si mai tarziu Directorul Programului de Cercetare in Artele Spectacolului in cadrul Workcenter-ului.

Thomas Richards a contribuit in mod esential la dezvoltarea cercetarii in cadrul Workcenter-ului (cunoscuta sub numele de "Arta ca Vehicul"), motiv pentru care, in 1996, Grotowski a decis sa schimbe numele centrului din "Workcenter of Jerzy Grotowski" in "Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards", specificand ca munca practica si partile aplicative erau deja in cea mai mare parte sub coordonarea lui Thomas Richards."Natura muncii mele cu Thomas Richards are caracterul unei "transmisii"; a transmite concluziile la care am ajuns eu: aspectul launtric al muncii mele" (Jerzy Grotowksi)Thomas Richards este absolvent al Universitatii Yale, a obtinut Masteratul la Universitatea din Bologna si Doctoratul la Universitatea Paris VIII si este autorul cartilor: "At Work with Grotowski on Physical Action" (1995), "The Edge Point of Performance" (1997) si "Heart of Practice: Within the Workcenter of Jerzy Grotowksi and Thomas Richards" (2008).Inscrierile la spectacol se fac pe adresa madalina.matei@opereta.ro. In momentul rezervarii, va rugam sa mentionati si ziua preferata pentru spectacol. Datorita numarului limitat de locuri, repartizarea pe zile se va face in functie de numarul persoanelor inscrise in fiecare zi.


Filtre

Tip anunt: Diverse