Bucuresti

INTERFAȚA 3. Destinație finală București!

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
242

Voteaza & Distribuie

Descriere

INTERFAȚA 3. Destinație finală București!
Tratăm indiferența printr-un chestionar în trei acte.
Sâmbătă, 14 noiembrie și duminică, 15 noiembrie, dramAcum revine cu spectacolul INTERFAȚA 3 în București la Centrul de Teatru Educațional Replika (Str. Lânăriei, 93-95)! Fiecare reprezentație va începe de la ora 19.00.

După ce, timp de 15 zile, a făcut înconjurul țării și a avut 8 experiențe unice în 8 orașe și spații de joc diferite, cu peste 500 de spectatori care au dat feedback în timp real, echipa spectacolului anunță două reprezentații efervescente și complete.

INTERFAȚA 3 tratează indiferența printr-un spectacol experimental în care inovația tehnologică generează sunet și lumină. Pentru prima oară în România, în cadrul unui spectacol de teatru, se folosește monitorizarea prin electro-encefalogramă pentru a produce muzică în timp real.

În timpul spectacolului cinci spectatori vor fi monitorizați cu aparatură EEG wireless, iar activitatea lor cerebrală va determina sunetul și luminile spectacolului. În cadrul spectacolului sunt utilizați algoritmi pentru recunoașterea emoțiilor pe baza EEG.
(https://soundcloud.com/alexandru-ber…/interface-5interfata-5)

INTERFAȚA 3 documentează cazuri recente de discriminare pe criterii etnice sau de orientare sexuală în România, realizând o radiografie a ospitalității față de cei diferiți. În cadrul spectacolului publicul este invitat să participe la un joc al alegerilor și urmărește conștientizarea valorii acestora.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. Copiii sub 14 ani au acces doar însoțiți de părinți. Rezervări la numărul de telefon 0745.983.368 sau dramacum@dramacum.org.Echipa spectacolului:

Cătălina Bălălău,Paul Dunca, IonuțNiculae, Liviu Popa, Florin Ionuț Crăciun (Actori),
Regia: Alexandru Berceanu
Dramaturgie: Andreea Chindriș și Alexandru Berceanu
Compozitor:Cătălin Crețu
Programator: Grigore Burloiu
Coregraf: Ana Costea
Scenograf: Sabina Pavel
Coordonator tehnic: George Rotaru
Operator lumini: Dan Olteanu
Grafică: Nadir Yusuf
Foto: Andrei Gîndac
Coordonator proiect: Maria Seiculescu

Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural „Ești București” 2015 al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional - AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Parteneri principali: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Centrul CINETic, Institutul Național de Studiere a Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Centrul de Teatru Educational Replika.
Parteneri Strategici: Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Comunitatea Evreilor din Oradea; Universitatea de Arte Târgu Mureș; Teatrul Municipal Baia Mare, Fundația Culturală “Societatea de Concerte”, Bistrița, Uniunea Polonezilor din România; Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova, Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea.
Parteneri Media: Radio Tananana, Observator Cultural, Yorick, Ziarul Metropolis, Sub25, Revista Teatrală Radio, Cărturești, Șapte Seri, Realitatea.net, Publikon Magazine, Orașul meu, Calendar Evenimente, onlinegallery.ro, andreigindac.com, ileanaandrei.ro, Intermedia TV, orasulsuceava.ro, jurnalulmm.ro.

dramAcum este o asociație care promovează și generează dramaturgie nouă începând cu anul 2002. INTERFAȚA 3 este o investigație dramaturgică asupra mecasnimelor discriminării și totodată o coloborare interdisciplinară între artiști, ingineri și specialiști în neuroștiință pentru lărgirea mijloacelor de expresie ale teatrului.

Mai multe informații despre dramAcum și proiectul INTERFAȚA 3 pe site-ul dramAcum sau pagina de facebook.