Bucuresti

Întrebări frecvente despre Coronavirus (COVID 19)

Întrebări frecvente despre Coronavirus (COVID 19)

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Vizualizari
98

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ce este coronavirus și cum apare infecția?

Noul coronavirus este un virus respirator (agentul cauzal al infecțiilor virale respiratorii acute). Acesta este transmis în principal prin picături aeriene ca urmare a inhalării picăturilor eliberate din tractul respirator al pacientului, de exemplu prin tuse sau strănut, precum și prin picături de salivă sau secreție nazală. Se poate răspândi și atunci când pacientul atinge orice suprafață contaminată, cum ar fi un mâner al ușii. În acest caz, infecția apare atunci când vă atingeți gura, nasul sau ochii cu mâinile murdare.

Am găsit simptomele indicate, ce ar trebui să fac? Dacă aveți aceste simptome, care sunt adesea asociate cu un SARS comun, fiți conștienți, consultați un medic care vă va trimite în concediu medical. Nu participați la muncă timp de 14 zile. Dacă ați ajuns din țări cu o situație nefavorabilă asupra coronavirusului, i-ați contactat pe cei care au ajuns de la ei sau au fost deja bolnavi, asigurați-vă că raportați acest lucru prin telefon la linia telefonică sau apelați o ambulanță și respectați carantina.

Ce măsuri de prevenire a coronavirusului există?

Sfaturi utile de la 24monden.ro, site cu informații utile despre COVID 19.

Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja este respectarea igienei personale și reducerea vizitelor în locuri publice și aglomerate.

  • Păstrați mâinile curate, spălați-le des cu apă și săpun sau folosiți un dezinfectant.
  • Încercați să nu vă atingeți gura, nasul sau ochii cu mâinile nespălate (de obicei, astfel de atingeri sunt efectuate inconștient de noi, în medie, de 15 ori pe oră).
  • La locul de muncă, curățați în mod regulat suprafețele și dispozitivele pe care le atingeți (tastatura computerului, panouri pentru echipamentele de birou generale, ecranul smartphone-ului, telecomenzile, mânerele ușilor și balustrade).
  • Purtați șervețele de unică folosință și acoperiți-vă întotdeauna nasul și gura atunci când tușiți sau strănutați.
  • Nu mâncați alimente (nuci, chipsuri, fursecuri și alte gustări) din ambalaje sau ustensile obișnuite dacă alte persoane și-au înfipt degetele în ele.
  • Explicați copiilor cum se răspândesc microbii și de ce este importantă igiena bună a mâinilor și feței. Spuneți-le copiilor dumneavoastră despre prevenirea coronavirusului.
  • Ventilați frecvent zona.
  • Ori de câte ori este posibil, păstrați o distanță de cel puțin 1 metru atunci când comunicați cu colegii, prietenii, familia și prietenii

Dacă găsiți simptome similare cu cele cauzate de coronavirus, rămâneți acasă și apelați un medic.

Autor