Bucuresti

Întreţinerea corectă a hainelor. Cum te asiguri că vor fi în stare bună cât mai mult timp

Întreţinerea corectă a hainelor. Cum te asiguri că vor fi în stare bună cât mai mult timp

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
79

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spălarea necorespunzătoare, efectuată în mod repetat, este una dintre cauzele principale pentru care rufele își pierd, în timp, din strălucire. Tocmai de aceea este necesar ca îmbrăcămintea să fie sortată înainte de fiecare spălare, însă, pe lângă acest aspect, mai sunt și alte câteva trucuri de care să ții cont dacă îți dorești ca hainele tale să arate ca noi ani pentru cât mai mult timp. Te invităm să descoperi care sunt acestea:

Spală hainele pe dos

Pentru ca hainele să-și mențină culoarea impecabilă pe termen lung, este recomandat să le întorci pe dos înainte de fiecare spălare. De asemenea, ia în considerare și celelalte avantaje ale acestei acțiuni: rezistența mai bună în timp a tricourilor cu print, precum și menținerea strălucirii materialului. Încearcă să faci acest lucru în special în cazul hainelor din denim sau al pantalonilor închiși la culoare.

Citește indicațiile de pe etichete

O altă cauză pentru care hainele își pierd, după mai multe spălări, strălucirea este nerespectarea instrucțiunilor de pe etichete. De aceea, îți sugerăm să ții cont de indicațiile de pe etichetele articolelor tale vestimentare, pentru a te asigura că le îngrijești corespunzător. De exemplu, dacă temperatura apei este prea ridicată, există riscul ca țesătura să fie distrusă. Pe de altă parte, apa prea rece nu poate să scoată petele și murdăria. De asemenea, ţesăturile fine trebuie spălate la un program special, care să îți permită să reglezi temperatura apei, precum și numărul de rotații.

Protejează țesăturile fine

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este faptul că spălarea la mașină a hainelor din țesături delicate nu este indicată. În schimb, poți opta fie pentru spălarea manuală, fie pentru serviciile unei curățătorii specializate. Un alt truc pe care ți-l sugerăm este să introduci hainele delicate sau lenjeria întimă într-un săculeț, pe care ulterior să-l pui în mașina de spălat.

Alege detergentul potrivit

O cantitate prea mare de detergent introdusă în mașina de spălat poate lăsa pete pe hainele proaspăt spălate și, totodată, poate distruge țesătura articolelor tale vestimentare, lucru pe care suntem convinși că nimeni nu și-l dorește. De aceea, îți reamintim să verifici înainte de fiecare spălare cantitatea de detergent folosită. Ia în considerare și faptul că anumiți detergenți sunt prea puternici și, prin urmare, există riscul să decoloreze hainele. Orientează-te, așadar, către un detergent pentru rufe mai puțin concentrat, mai ales când vine vorba de îmbrăcămintea din mătase, lână sau cașmir.

Păstrează hainele pe umerașe

Pentru ca hainele să reziste în timp, este esențial să acorzi atenție și condițiilor de depozitare. În primul rând, împăturește-le corect, astfel încât să te asiguri că nu se șifonează, și așază-le într-un spațiu ferit de umezeală și de lumina soarelui, care le poate decolora în timp. De asemenea, este ideal să folosești umerașe capitonate și să eviți, în schimb, umerașele subțiri, din sârmă, care pot lăsa urme inestetice în zona umerilor.

Ținând cont de sfaturile de mai sus, hainele tale își vor menține aspectul impecabil mulți ani, iar tu te vei putea bucura de ele ca în prima zi!

Foto: unsplash.com/photos/Fzde_6ITjkw