Bucuresti

Intretinerea sistemului termopan si cum sa il pastrezi ca nou

Intretinerea sistemului termopan si cum sa il pastrezi ca nou

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
542

Voteaza & Distribuie

Descriere

De cand a aparut moda termopanelor, a geamurilor de tip PVC, romanii au scapat parca de griji. Fisurile cadrului din lemn, spartul geamurilor si pana si curatarea in sine a suprafetei este mai usoara ca inainte. Cu toate acestea, la un moment dat in timp se lovesc si de nevoia de intretinere a unui astfel de sistem. Nu este exclus sa intervina nevoia de reparatii termopane, pentru ca pana la urma nimic nu este vesnic.

Calitatea gemurilor termopan
Se stie ca in timp tehnologiile noi revolutioneaza piata de produse. Asadar, este si cazul geamurilor termopan. In timp, productia lor este mai buna, de la profilul mai gros de 5 sau chiar 6 camere, pana la tipul de sticla: anticondens, antiglont daca e cazul, antiefractie etc. Se include astfel si feroneria mai rezistenta, precum si bariera fonica si termica de inalta calitate. Cu o executie impecabila la montaj, astfel de geamuri pot rezista ani de zile si generatii dupa generatii.
Nu se exclud totusi micile reparatii sau mai degraba intretinerea corecta. Romanul este invatat sa creada ca le stie pe toate, ca se pricepe la toate. Insa ar cam trebui sa lase specialistii in orice domeniu sa ii intretina bunurile. Astfel, cel putin o data pe an se recomanda o revizie temeinica. Asta include ungerea cu un ulei special, de regula pe baza de silicon. In acest fel garnitura este protejata, sistemul de inchidere-deschidere este unul intact si pastrat in termeni calitativi.
Curatarea este de asemenea parte din intretinere. Dar aici tine de gospodaria fiecaruia. Asta pentru ca praful si grasimea sau orice tip de particule de acest gen pot afecta in cele din urma feroneria, facand ca geamul sa scartaie spre exemplu, imediat ce este manevrat in orice fel.

Reparatiile uzuale
Investitia in termopane este una avantajoasa asa ca pana la schimbarea lor, daca asta va trece prin minte, unele se pot repara pentru a mai fi functionale ceva ani. Asadar, se recomanda ca pentru orice tip de reparatie uzuala sa se tina cont de producator. Poate fi vorba de inlocuire de piese la sistemul de inchidere-deschidere, de plasa de tantari, cheder si asa mai departe; in masura in care geamul este inca functional si tamplaria sa pe aceeasi lungime de unda, inlocuirea totala nu este necesara.
Costurile difera, precum si firma cu care vei colabora. Partea buna este ca ai varietate care sa te multumeasca.