Bucuresti

Introducere în astronomie: Curs de orientare pe cer

Introducere în astronomie: Curs de orientare pe cer

Detalii eveniment

Telefon
0213213022
Social links
Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 1 luna si 4 zile
Vizualizari
344

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 21 ianuarie 202019:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Cum ar fi viața ta pe o navă spațială? Și cât de aproape sunt oamenii de posibilitatea de a se mutape altă planetă? Din 21 ianuarie, afli tot ce vrei să știi despre misteriosul cer înstelat. Fundația Calea Victoriei ți-a pregătit un Atelier de Astronomie cu informație consistentă, prezentată haios și pe înțelesul tuturor.

Adrian Şonka este coordonatorul atelierului şi abia aşteaptă să-ţi spună ce înseamnă, de fapt, o constelație: cine, când și cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului şi cât de în serios e cazul să priveşti zodiacul obişnuit. Are multe să-ţi povestească şi despre istoria observării cerului şi relaţia dintre astronomie si astrologie, dar mai ales despre roiuri stelare, nebuloase, stele duble, asteroizi şi lungimi de undă.

De la atelierul de astronomie pleci cu noţiuni solide şi cunoştinţe temeinice despre poeticele stele căzătoare, ca să ştii exact când e cazul să planifici o excursie nocturnă în natură, despre eclipse de Lună sau de Soare, despre măsurarea distanţelor din Univers şi ultimele descoperiri ştiinţifice în ceea ce priveşte posibilitatea vieţii pe alte planete.

Sunt 5 întâlniri de curs, toate în seri de marți, de la 19.00 la 21.00. Taxa de participare este de 350 de lei, te poți înscrie pe contact@victoriei.ro. Atelierul are loc la fundație – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București.

Filtre eveniment

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta