Bucuresti

Iubesc Vinul Romanesc - Gala Vinului Autohton

Detalii

Social links
Categorie
Targuri - expozitii
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
498

Voteaza & Distribuie

Descriere

VINVEST si Asociatia de Cultura si Promovare a Vinului VINVEST organizeaza in perioada 28 – 30 octombrie, cea dea 6-a editie a salonului VINTEST Bucuresti continuand CAMPANIA IUBESC VINUL ROMANESC.


In aceasta toamna continuam Campania IUBESC VINUL ROMANESC si invitam producatorii de vin recunoscuti prin portofoliul lor de vin, pentru a prezenta diversitatea de vinuri autohtone, DOC, IG, vin Varietal.
Pasionatii, iubitorii de vin, profesionistii sunt asteptati pe parcursul a 3 zile atat la BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE cat si la fiecare producator in parte sa isi delecteze papilele gustative cu circa 222 de vinuri de calitate, vinuri autohtone, DOC-uri, IG-uri, vinul varietal, cupajele, ce provin din toate regiunile viticole ale Romaniei,
Alaturi de vinul producatorilor vor fi prezente utilajele de vinificatie, accesoriile necesare pentru obtinerea produsului finit, oferte si pachete de turism vitivinicol.
Pe parcursul celor 3 zile producatorii de vin pot angaja degustari tematice cu vinuri autohtone, in spatiu special amenajat, BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE diferit de spatiul de degustare inchiriat de producator, degustari sustinute de oenologul,
somelierul sau investitorul cramei. Acestea vor fi asociate cu produse culinare aduse persoanal de producator in acesct scop. In zilele de 28, 29 octombrie vor avea loc 8 degustari pe zi cu timpul de prezentare de 30 minute, degustarea a 2 soiuri
autohtone/cupaje/cate 4 sticla soi autohton/cupaj (3 sticle pt degustare, 1 sticla ptdegustare Lucia Pirvu). Pentru duminica 30 octombrie vor putea fi inscrisi 4 producatori.
Producatorii se pot inscrie la o singura degustare. Regula inscrierii “primul venit, primul servit”. Nu pot fi inscrisi mai mult de 20 producatori la aceste degustari pentru perioada evenimentului.
Inscrierea la degustari se face de catre vizitatori pe baza biletului de intrare la salon cu inscrierea acestora pe listele cu degustari tematice inca de la deschiderea salonului.
Evenimentul se va incheia cu surprize mult asteptate, tombole/extrageri speciale atat pentru publicul profesionist, mass-media si vizitatori.
Organizatorii Iubesc Vinul Romanesc preconizeaza:
 • Minim 25 de producatori de vin participanti
 • Un numar 1000 de vizitatori pe zi
 • O platforma de cunoastere a vinurilor autohtone, vinuri cu denumire de origine controlata DOC, vinuri cu indicatie geografica IG, vinul varietal.
 • 15 partenri media principali; 13 parteneri media reviste si ziare; 4 parteneri radio; 3 parteneri tv; 20 parteneri media online;
 • Evenimente mediatizate:
 • BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE.
 • Vinul autohton față în față cu media și consumatorul final. Degustarea și filmarea prezentării vinurilor autohtone și a cupajelor românești.
 • Investitorii în dialog cu jurnaliștii - Interviuri televizate cu proprietarii de crame
 • Travel Mix TV, Lumea satului, Money Channel, TV H
 • Ambasadori și personalități din lumea artelor în dialog cu jurnaliștii
 • Utilaje de ultimă generație și accesorii de vin.
 • Parteneriate cu ministere si institutii ale statului
 • Parteneriate cu USAMV Bucuresti, Facultatea de Horticultura
 • Vanzarea vinului direct de la standul producatorului, obligatoriu cu casa de marcat
 • Vizitarea salonului de catre ministrii, ambasadori, directori radio si tv, reprezentantii camerelor de comert din Bucuresti, studenti si masteranzi ai facultatilor: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală
 • Lansarea de reviste si cataloage

Program salon:
Vineri 28 octombrie 10.00 – 19.00
Sambata 29 octombrie 10.00 – 19.00
Duminica 30 octombrie 10.00 - 17.00

*Intrarea se va face pe baza unui bilet in valoare de 20 lei, bilet ce va putea participa la
tombola.

*Accesul copiilor sub 18 este permis doar in prezenta unui insotitor adult.