Bucuresti

Joaca de-a Teatru

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 6 luni si 3 zile
Vizualizari
770

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 26 februarie 2015 - Joi 26 martie 201518:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Joaca de-a Teatru - atelier de teatru și povești cu sens pentru copii de 3-4 ani

Prima joacă de-a scena începe pe la 2 ani, când se urcă pe scăunelul de la masa lui de lucru și bajmaie cu aplomb un cântecel învățat sau auzit la radio. Pe la 3 ani copilul deschide ochii pe emoții și stări și e încântat să adune toate cârpele din casă să își compună o ținută. Defilează prin fața oglinzii și începe "să se îmbrace" cu personajele poveștilor pe care îi le citește mama și să încăpă în trăirile lor: devine îngrijorat, se bucură, bate din picior, zâmbește complice sau amenință. Imaginarul le ocupă toată existența.

ÎI invităm pe copii la un atelier plin de mișcare și râsete, în care vom modela joaca în spectacol, cu ajutorul tehnicilor de teatru. Jocurile pe care le propunem îi ajută pe copii să se cunoască, să se dezvolte într-un colectiv și să îl respecte, să învețe ce înseamnă o echipă, să-și dezvolte imaginația și totodată să se bucure.

Ce facem?
Exersăm atenția, concentrarea, imaginația, creativitatea și spontaneitatea.
Creștem inteligența emoțională: comunicare, empatie, flexibilitate.
Exteriorizăm sentimentele prin intermediul personajelor .
Dezvoltăm încrederea în sine.
Antrenăm memoria.
Ne jucăm cu improvizația.
Învățam să articulăm corect cuvintele.
Explorăm expresivitatea corpului și a gesturilor.
Învățam să respirăm.
Ruxi este actriță și adoră să se joace și să învețe prin joc. Bucuria, dragostea și pasiunea față de lucrul cu cei mici, s-au trezit în ea atunci când a început să joace în spectacole de teatru adresate copiilor. A dat viață multor personaje din poveștile copilăriei. Pentru că prindea drag de această lume, cu reacții sincere și ochișori curioși, a început să se implice în ateliere, cu gândul bun că teatrul este o portiță spre autocunoașterea copilului, spre dezvoltarea imaginației, a abilităților de concentrare și comunicare, a lucrului în echipă. Mulți dintre voi ați întâlnit-o deja în rolul menestrelului Momolino care îi poartă pe copii în fiecare duminică pe Covorul Fermecat al Poveștilor

Cum ne organizăm?
Atelierul este compus din 15 întâlniri, împărțite pe 3 module, primele 2 module sunt compuse din 4 ședințe, iar ultimul modul din 6 ședințe.
Modulul 1 : povești și improvizație
Modului 2: provesti și jocuri de rol
Modulul 3 : spectacolul de teatru , ridicarea unei scenete prin reinventarea unei povești
număr de cursanți: minim 5, maxim 10.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: ateliere