Bucuresti

Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri, de Varujan Vosganian, in limba bulgara

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
427

Voteaza & Distribuie

Descriere

Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri, de Varujan Vosganian, în limba bulgară

Volumul Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri, de Varujan Vosganian, va fi publicat în Bulgaria, la SONM Publishers, traducere de Vanina Bojikova.

Este primul contract de traducere semnat de autor pentru Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri,volum apărut în anul 2013 la Editura Polirom, şi în ediţie digitală.

Varujan Vosganian este autorul Cărţii şoaptelor, unul dintre cele mai bune romane apărute în literatura română de după 1989.

Romanul, tradus deja în numeroase limbi, a fost considerat de critică o epopee a secolului XX, o carte identitară pentru poporul armean.

Dar fiecare popor, fiecare loc, fiecare timp are o Carte a şoaptelor a sa. Ea trebuie doar povestită.Jocul celor o sută de frunze este iniţierea în realismul magic al unei Cărţi a şoaptelor a poporului român. Cele şase povestiri ale volumului vorbesc despre neliniştile, căutările şi incertitudinile noastre, despre atîtea traume încă nevindecate.

Jocul celor o sută de frunzene previne că, dacă memoria, ca stare de luciditate, nu se regăseşte în prezentul şi chiar în viitorul nostru, viitorul nu va fi decît o reîntoarcere în trecut.

Vizitaţi şi pagina web a cărţii:
http://www.joculcelorosutadefrunze.ro/

VARUJAN VOSGANIANs-a născut la 25 iulie 1958, în Craiova. Este preşedintele Uniunii Armenilor din România şi prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrările sale includ trei volume de poezie –Şamanul albastru(1994),Ochiul cel alb al reginei(2001),Iisus cu o mie de braţe(2005) –, precum şi volumul de nuveleStatuia comandorului(1994), pentru care a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. La Editura Polirom a mai publicat romanulCartea şoaptelor(2009; ediţia a II-a, 2012), care a fost distins cu Premiul „Cartea anului 2009” acordat de revistaRomânia literară, Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române (2009), Premiul revisteiConvorbiri literare, secţiunea proză (2009), Marele Premiu pentru Proză – Trofeul „Mihail Sebastian”, Premiul revisteiObservator cultural, secţiunea proză (2009), şi a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.