Bucuresti

Jocurile Olimpice: de la zeii Antichității până astăzi

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Apartine de
Fundatia Calea Victoriei
Vizualizari
831

Voteaza & Distribuie

Descriere

Jocurile olimpice, fie antice sau moderne au propriile reguli, povești, istorii și eroi. Vă propunem un eveniment în care să descoperim relațiile zeilor cu competiția olimpică în vechea Eladă, să aflăm care erau disciplinele sportive practicate în competiția olimpică din antichitate, să descoperim relația mișcării olimpice cu monarhia și să ne delectăm cu povestea sportivilor ce au scris istoria în arena competițională modernă.

Sportul și practicarea exercițiilor fizice au o istorie la fel de veche ca si istoria omenirii. Competițiile sportive din Grecia Antică sau luptele cu Gladiatori din Roma Antică atrag încă atenția și curiozitatea, fie prin abordarea subiectului în filme si carți, fie prin vizitarea locurilor cu o încărcătură istorico-sportivă de către turiști.

Competițiile cu caracter sportiv au apărut încă din sec al IX-lea î. Hr, iar fenomenul sportiv a devenit, în timp, un adevărat fenomen social.

Astăzi, Jocurile Olimpice reprezintă cea mai importantă competiție sportivă, fiecare ediție fiind vizionată de peste 3 miliarde de telespectatori. Povestea Jocurilor Olimpice pornește din antichitate, fiind readusă la viață la final de secol XIX de baronul francez Pierre de Coubertin.

Pe parcursul evenimentului, vom urmări fragmente de filme documentar, precum și imagini de arhivă sau contemporane.

Sursa informatii: www.fundatiacaleavictoriei.ro