Bucuresti

La Multi Ani, Stefan Hrusca! Artistul isi serbeaza ziua de nastere pe scena... Azi incepe turneul national!

La Multi Ani, Stefan Hrusca! Artistul isi serbeaza ziua de nastere pe scena... Azi incepe turneul national!

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
469

Voteaza & Distribuie

Descriere

La Multi Ani, Stefan Hrusca! Artistul isi serbeaza ziua de nastere pe scena... Azi incepe turneul national!

Astazi (8 decembrie 2014) Stefan Hrusca implineste 57 de ani! La Multi Ani cu sanatate, dragul nostru colindator! Sa ne colinzi cu bine, multi ani de aici incolo!


Ziua de 8 decembrie are anul acesta o dubla insemnatate pentru cel mai indragit colindator: isi sarbatoreste ziua de nastere si incepe la Campulung Muscel turneul national de colinde! Artistul isi va serba ziua de nastere pe scena, intre fani, acolo unde se simte cel mai bine, si asa cum se simte cel mai bine - colindand!

Si anul 2014 a avut o insemnatate speciala pentru artist: acesta a implinit 40 de ani de activitate! Editia 2014 a Galei muzicii folk -„Floare de Colt” ce s-a desfasurat in august la Sighetu Marmatiei a fost dedicata implinirii a 40 de ani de activitate a artistului Stefan Hrusca, laureat al Festivalului de poezie si muzică folk de la Sighetu Marmatiei, fost elev al Liceului pedagogic si al Scolii Populare de arta din municipiu.

Stefan Hrusca, solist vocal, instrumentist, compozitor de muzica folk–pop, s-a nascut pe 8 decembrie 1957 la Ieud, Maramures. A debutat ca artist in anul 1981 cu Cenaclul Flacara, pana in 1984 sustinand peste 1000 de spectacole impreuna cu cenaclul. Pe perioada activitatii in Cenaclu, a obtinut o serie de premii: „Marele Premiu al Muzicii Folk” (1982), „Premiul Pentru Creatie”(1983), „Premiul Pentru Intreaga Activitate”(1984). Lanseaza in 1984 primul sau material discografic, intitulat „Ruga pentru parinti”, piesa cu acelasi nume fiind poate cea mai frumoasa melodie a lui Stefan Hrusca, pe care fanii o gasesc fascinanta, asteptand-o cu nerabdare la fiecare concert si fredonand-o cu emotie si lacrimi in ochi.

Noiembrie 1990 aduce fanilor albumul cu numarul patru si totodata primul material cu colinde al lui Hrusca, intitulat "Colinde I" (premiat cu discul de aur pentru cele mai multe unitati vandute). Seria premiilor castigate continua cu discuri de aur, cu premiul Uniuni Oamenilor de Arta, pentru cele mai multe unitati vandute pentru "Ziurel de Ziurel" dar si cu „Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Categoria B – Muzica”, pentru contributiile deosebite in activitatea artistica si culturala din tara noastra, pentru promovarea civilizatiei si istoriei romanesti, oferit in 2004 de catre presedintele Ion Iliescu.

Turneul ce incepe astazi va trece prin mai mult de 20 de orase si se anunta a fi un adevarat tur de forta, Hrusca urmand sa colinde cate doua orase pe zi, trecand prin urmatoarele localitati: Campulung Muscel, Pitesti, Buzau, Ploiesti, Slobozia, Constanta, Braila, Galati, Focsani, Bacau, Botosani, Suceava, Cristian, Brasov, Bucuresti, Alba Iulia, Cugir, Zalau, Cluj Napoca, Arad, Timisoara, Roman, Iasi, Vaslui.

Colindatorul va ajunge la mijlocul lunii decembrie si in capitala, pe 15 decembrie avand programat un concert la Sala Palatului, invitat special fiind nimeni altul decat maestrul Florin Piersic!

Cei ce doresc sa se lase colindati de catre cel ce este simbolul colindului romanesc trebuie sa stie ca atat biletele pentru concertul din Bucuresti cat si pentru cele din tara se gasesc in toata reteaua BILETOO, in Bucuresti la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Librarium si Eminescu, magazinele Flanco, Muzica si Diverta, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan - Statia de metrou Unirii 1. Lista magazinelor din alte orase ale tarii se gaseste aici. De asemenea, biletele se mai pot achizitiona si de la casele de bilete ale salilor in care sunt programate concertele. Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe: www.BILETOO.ro!

www.ProjectEvents.ro *** www.facebook.com/ProjectEvents.ro