Bucuresti

Lacul Lebedelor

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
Sala Palatului
Vizualizari
770

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 12 decembrie 201619:00

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spectacol de balet clasic:

Lacul lebedelor” va pus in scena pe 12 decembrie la TNB

Celebrul balet clasic “Lacul lebedelor” va fi pus in scena pe 12 decembrie la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, de catre Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusa de reputatul prim balerin si coregraf Andrei Balatov. Spectacolul, in patru acte, celebreaza traditia scolii ruse de balet, in cea mai pura forma a sa.

https://youtu.be/2EnnT8oQ1PI

“Lacul lebedelor” are la baza lucrarea omonima al lui Piotr Ilici Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut si indragit balet al compozitorului rus.
Povestea ce face sa tresara inimile spectatorilor inca de la premiera ce a vut loc in anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este tesuta in jurul printesei Odette, ce a fost blestemata de hainul vrajitor Rothbart sa isi traiasca zilele transformata in lebada. Doar dragostea netarmuita poate spulbera vraja, iar soarta pare sa fie de parte Odettei, cand i-l aduce in cale pe frumosul print Siegfried, care se indagosteste iremediabil de ea. Flacara sperantei se stinge insa, cand Siegfried cade prada siretlicurilor vrajitorului si ii jura credinta fiicei acestuia, Odile, pe care o confunda cu Odette. Ce se intampla mai departe si care va fi deznodamantul povestii veti afla asistand la spectacolul de pe 12 decembrie.

Bilete pentru baletul “Lacul lebedelor” din 12 decembrie se gasesc la casa de bilete a Teatrului National si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro si blt.ro.

Baletul „Lacul lebedelor” va ajunge şi în mai multe oraşe din ţară, în cadrul unui turneu naţional. Datele deja confirmate sunt următoarele:
20 noiembrie – Opera Naţională din Timişoara
8 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare
9 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea
15 decembrie – Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi
16 decembrie – Teatrul de Vară Radu Beligan din Bacău
Biletele pentru reprezentaţiile din ţară se găsesc la sala de spectacol şi online pe startickets.ro şi bilete.ro.

Despre Andrey Batalov si Compania"St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

Andrey Batalov are o cariera remarcabila, ce se intinde pe durata a peste 20 de ani. Inca de foarte tanar a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a facut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul sau a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle"), dar si aparitii in balete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale. De sase ani este si coregraf al Teatrului Mihailovsk.

In 2014 Andrey Balatov a intemeiat Compania de balet clasic ce ii poarta numele, care duce mai departe traditia scolii ruse de balet clasic. Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko - Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko - Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt solistii companiei, iar corpul de balet este de inalta clasa. Compania Andrey Balatov include 50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia sau a altor mari scoli de dans din Rusia si Ucraina.
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical Balet ‘’ imbina capodopere ale baletului clasic precum "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" si "Giselle" de A. Adam, "Les Sylphides" de Michel Fokine , "Don Quijote" si "Paquita" de L. Minkus cu lucrari contemporane.