Bucuresti

Lacul Lebedelor

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1281

Voteaza & Distribuie

Descriere

Baletul „Lacul lebedelor” din nou pe scena Teatrului National pe 20 noiembrie!

‘’Lacul lebedelor”, cel mai faimos balet al tuturor timpurilor, revine la Teatrul National din Bucuresti, pe 20 noiembrie! Spectacolul va fi pus in scena de compania port-drapel a legendarei scoli de balet ex-sovietice - Sankt Petersburug Classical Ballet, condusa de Andrei Batalov. Vedetele spectacolului in patru acte vor fi balerinii OLGA GOLITSA (Odette/Odile) si DENIS NEDAK (Siegfried), prim balerini ai Operei de Stat din Ucraina.

https://www.youtube.com/watch?v=w-6xvJ9bHL0

Pentru acest baletul pe muzica lui P.I.Ceaikovski, in coregrafia lui Marius Petipa si Lev Ivanov, scenografia ii apartine lui Evgenii Gurenco, iar costumele sunt create de Vera Poliudova.
Povestea ce face sa tresara inimile spectatorilor inca de la premiera ce a avut loc in anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este tesuta in jurul printesei Odette, ce a fost blestemata de hainul vrajitor Rothbart sa isi traiasca zilele transformata in lebada. Doar dragostea netarmuita poate spulbera vraja, iar soarta pare sa fie de parte Odettei, când i-l aduce in cale pe frumosul print Siegfried, care se indagosteste iremediabil de ea. Flacara sperantei se stinge insa, când Siegfried cade prada siretlicurilor vrajitorului si ii jura credinta fiicei acestuia, Odile, pe care o confunda cu Odette. Ce se intâmpla mai departe si care va fi deznodâmântul povestii veti afla asistând la spectacolul de pe 20 noiembrie.
Spectacolul, in patru acte, celebreaza traditia scolii ruse de balet, in cea mai pura forma a sa.
Bilete pentru baletul „Lacul lebedelor” din 20 noiembrie se gasesc la casa de bilete a Teatrului National si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro si blt.ro.

https://youtu.be/7QEH2DhoqNc

Lacul lebedelor” va ajunge si in alte orase, in cadrul unui turneu national:
15 noiembrie Oradea - Casa de Cultura a Sindicatelor
16 noiembrie Satu Mare - Casa de Cultura a Sindicatelor
17 noiembrie Timisoara - Sala Operei Nationale
18 noiembrie Cluj Napoca - Casa de cultura a Studentilor
19 noiembrie Ploiesti - Casa de Cultura a Sindicatelor
20 noiembrie Bucuresti - Teatrul National I.L. Caragiale
21 noiembrie Pitesti - Casa de Cultura a Sindicatelor
29 noiembrie Craiova - Teatrul National Marin Sorescu
Biletele pentru spectacolele din tara se gasesc la sala de spectacol si pe startickets.ro.

OLGA GOLITSA – prim balerina – Odette/Odile
A absolvit Scoala de Coregrafie de Stat din Kiev si a devenit Prim balerin­a a Operei Nationala Tar Shevchenko din Ucraina in 2006.
A primit nenumarate distinctii in cadrul unor celebre competitii internationale de balet clasic. Printre acestea mentionam ‘’Youth of the Ballet" 2001, Serge Lifar (premiul I Kiev, 2004), Agrippina Vaganova (premiul III St. Petersburg, 2006), Anatoly Sheker (2011, 2016).
In repertoriu: Odette, Clara, Aurora ("Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" ’’Frumoasa din padurea adormita’’ al lui Ceaikovski), Julieta ("Romeo si Julieta" de S. Prokofiev), Nikia, Kitri (La Bayadere, Don Quixote de L. Minkus), Giselle, Raymonda, Frygia ("Spartacus" de Khachaturian), Schirin ("Legenda iubirii" de A. Melikov), Lily in baletul K. Dankevicha, White ("Bolero" de Maurice Ravel), Marina ("Zorba greacul" M. Theodorakis), Susanna ("Coppelia" de L. Delibes), „Nunta lui Figaro " etc.
Turnee in Mexic, SUA, Elvetia, Grecia, Italia, Spania, Macedonia, Danemarca, Franta, Belgia Japonia.
OLGA GOLITSA în Odette – Lacul lebedelor – actul I: https://www.youtube.com/watch?v=DhwLDEWoCkA/
DENIS NEDAK – prim balerin - Siegfried
Prim-solist al Operei Nationale din Kiev
Din 2015 este solist invitat la Teatrul American de Balet si la Opera de Stat din Viena.
Nascut in Odessa.
A absolvit Scoala de Coregrafie de Stat din Odessa in 2002.
A absolvit Academia de Dans din KIEV Serghei Lifar in 2003.
In timpul Academiei, a fost invitat sa danseze la Opera Nationala din Kiev, unde a interpretat rolul Paris din Romeo si Julieta si rolul Printului din Spargatorul de Nuci.
Dupa absolvire, Denis Nedak s-a alaturat Baletului National al Ucrainei, iar in 2008 a devenit solist.
In repertoriu: Solor in ‘’La Bayadère’’, Basil in ‘’Don Quijote’’, Printul in ’’Frumoasa din padurea adormita’’, Printul Siegfried in’’ Lacul Lebedelor’’, Albrecht in’’ Giselle’’, Jose si Escamilio in ’’Carmen’’, Jean de Brienne in ’’Raymonda’’, Conrad in ‘’Le Corsaire’’, Printul In ‘’Spargatorul de nuci ‘’si Krass in ‘’Spartacus’’
Participa la numeroase festivaluri internationale si este invitat in mod regulat la Festivalul Nureyev din Kazan, Rusia.
In 2014, Nedak si-a facut debutul cu ABT Dancing in rolul lui Solor in ‘’La Bayadère’’.
Repertoriul sau cu Compania include, de asemenea, Printul Désiré din „Frumoasa din paduurea adormita”.
A dansat la nivel mondial in Rusia, Franta, Italia, Germania, Japonia, Elvetia, Franta, Anglia, Australia.

Despre Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov”
Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov”a fost fondata in 2014 de Andrei Batalov, unul dintre legendarii balerini rusi, prim-solist al Teatrului „Mariinski”.
Baletul Clasic din St.Petersburg”A.Batalov” este o companie tân­ara, ce isi construieste ascensiunea pe fundamentul traditiei ruse in arta.
Stele ale baletului ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko - Kremlin Ballet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii, Olga Golitsa, Denis Nedak- Ucraina sunt solistii principali ai companiei, iar corpul de balet este de inalta clasa.
Compania de Balet intruneste 50 de artisti profesionisti, care au absolvit Academia de Balet Vaganova din Rusia si alte reputate scoli de dans din Rusia si Ucraina, conduse de catre mari maestri de balet, fosti dansatori emeriti.
Repertoriul companiei “St. Petersburg Classical Ballet” cuprinde capodopere ale baletului clasic si creatii de dans contemporan ca: Lacul lebedelor, Spargatorul de nuci si Frumoasa din padurea adormita de Piotr Ceaikovski, Chopiniane si Giselle de A. Adam, Les Sylphides de Michel Fokine , Don Quijote si Paquita de L. Minkus .
Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt magnifice.
Baletul clasic din Sankt Petersburg Andrei Batalov a efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia, Cehia, Japonia, SUA.

Despre Andrei Batalov – prim solist al Teatrului Mariinski, fondator al Companiei de Balet Clasic din Sankt Petersburg.
Absolvent al Academiei de Balet „Vaganova”, din Rusia, Andrei Batalov domina scena de balet de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat „Mussorgsky” din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai târziu a câstigat statutul de prim-solist al Teatrului „Mariinski”.
El apartine unei aristocratice elite a dansului clasic din trecut si prezent, din care fac parte legende precum Vestris si Nijinsky, Mikhail Baryshnikov si Julio Bocca.
Andrei Batalov detine un palmares impresionat la marile concursuri internationale de balet . A fost câstigator a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya, din Japonia, in 1996, si la Paris, in 1997. A câstigat premiul al doilea la Concursul International Rudolf Nureyev, la Budapesta, in 1996, premiul intâi la Arabesque-96, Concursul de Balet Perm, din 1996, si Marele Premiu la Concursul International de Balet, de la Moscova, din 1997.
A jucat pe scena Teatrului „Mihailovski”, intre anii 1992-1994 si pe cea a Teatrului „Mariinsky”,din 1994, detinând roluri principale in spectacolele de balet Cavalerie halt, La Sylphide, Corsarul, Don Quijote, La Bayadere, Manon, Seherezada, Romeo si Julieta. La Royal Ballet, din Danemarca, unde a jucat intre anii 2000 – 2002, repertoriul sau a inclus roluri clasice principale, cum ar fi Printul Siegfried, in Lacul lebedelor, Albert, in Giselle, si balete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale.