Bucuresti

"Pe cine numim... EU", un dublu CD al lui Sergiu Cioiu

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
314

Voteaza & Distribuie

Descriere

INVITAȚIE Lansare - eveniment SERGIU CIOIU la Magazinul MUZICA!
"Pe cine numim... EU", un dublu CD al lui Sergiu Cioiu

Sergiu Cioiu dezgheață ironia lui Marin Sorescu în neașteptata bună-voință a cântecului. Cioiu devine el însuși un spectacol pe un cuvânt scris de Sorescu și pe un decor al lui Stoian. Bucuria interpretării lui ne deschide pleoapa cu un răsărit de stea” – Nichita Stănescu

Vă invităm luni, 15 mai 2017,ora 16:00, la Magazinul MUZICA de pe Calea Victoriei unde va avea loc lansarea albumului (dublu CD) al luiSergiu Cioiu intitulat "Pe cine numim... EU" – o reeditare a albumului "La o adică" din 1981, LP lansat la T.F.M., cu muzica de Dan Stoian, pe versuri de Marin Sorescu şi Poeme soresciene, în interpretarea lui Sergiu Cioiu, pe un decor muzical de Leonard Constant.
Albumul este editat de Casa de Discuri EUROSTAR (manageri Venera și Paul Stângă) care a aniversat 25 de ani de la înființare şi a fost distinsă recent cu ”Premiul Discului” la Gala Premiilor Anuale ale Revistei „Actualitatea Muzicală” a UCMR pe anul 2016.
SERGIU CIOIU, un artizan al cântecului și al zicerii, numit de unii admiratori, un gentleman al cântecului, surprinde printr-un repertoriu în care muzica servește perfect textul sau poemul. Poezia scrisă devine o adevărată inspirație pentru actorul care o recrează, într-o adevărată fuziune cu spectatorii”.
Sergiu Cioiu se va prezenta de data aceasta publicului cu un recital special, teatral, muzical şi poetic, tandru și ironic, intitulat Pe cine numim... EU - titlul fiind un vers dintr-un poem de Marin Sorescu, în care poetul ne... avertizează ”să fim foarte atenți! Să fim atenți, mai ales, pe cine numim... EU. Acest EU ascuns sub atâtea măști... întocmai ca la teatru”.

Sergiu Cioiua ales pentru cele două albume Pe cine numim... EU" poezii ale marelui poet Marin Sorescu din volumele ”O aripă și-un picior” și „Unghi”.
CD 1 (26 de melodii): versuri din volumul ”O aripă și-un picior” de Marin Sorescu
Muzica: Dan Stoian. Aranjamentele muzicale: Alexandru Avramovici, Dan Dimitriu, Dan Stoian, care semnează și conducerea muzicală.
Cu participarea: Grupul Vocal 5T
CD 2 (40 de melodii): versuri din volumul ”Unghi” de Marin Sorescu
Muzica: Leonard Constant (chitară, pian electric, muzicuță, percuție), Ken Kanwisher (violoncel, acordeon), Regina Gomez Teixeira (percuție, ”Drumul”), Radu Aldulescu (violoncel, ”Melcul”).
Cu participarea: Carmen Piculeață (vioară, ”Nu ne mirăm”)
După succesul din toamna anului trecut când, la Magazinul MUZICA a avut loc lansarea dublului albumCioiu cântă Mandy. Vântule și alte cântece"(Casa de Discuri EUROSTAR)şi după recitalul din spectacolul “Glume pe portativ”, susţinut pe scena Sălii Savoy a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” - unde a debutat în anul 1964, Sergiu Cioiu a revenit în ţară.
Vineri seara, la sala TEATRELLI, Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradițiea fost protagonistul spectacolului "Pe cine numim ... Eu!" cu SERGIU CIOIU - One Man Show. A fost un recital în care poezia și cântecul au alcătuit împreună un excelent spectacol de divertisment cu versuri semnate Alexandru Mandy, Miron Radu Parachivescu, Marin Sorescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu, iar muzica Alexandru Mandy, Dan Stoian şi Sergiu Cioiu. Acompaniamentul a fost asigurat de Lyuben Gordievski (clape) și Vlad Crețu (chitare).
Alături de Florina Cercel şi Silvia Dumitrescu artistul a susţinut săptămâna trecută un alt spectacol – caleidoscop de mare succes „RÂSUL - PLÂNSUL, IUBIREA", la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova. În acest spectacol, Sergiu Cioiu a jucat rolul unui crooner, alături de cele două partenere, o mare actriță și o vedetă a cântecului pop din România.

Pentru Sergiu Cioiu va urma un turneu itinerant cu spectacolul "Pe cine numim ... Eu !"- One Man Show şi cu lansarea CDului cu acelaşi nume ce cuprinde texte după poeziile lui Marin Sorescu, dar şi a dublului albumCioiu cântă Mandy. Vântule și alte cântece":

  • 20 mai – Râmnicu Vâlcea, Biblioteca Judeţeană
  • 23 mai - Centrul Socio Cultural „Jean Louis Calderon” Bucureşti
  • 26, 27 şi 28 mai - Vălenii de Munte - în cadrul Festivalului dedicat lui Miron Radu Parschivescu, Sergiu Cioiu va susţine şi un recital cu piese pe versurile poetului.

Mă consider mai degrabă un artizan al cântecului și un interpret al verbului(…)”mărturisea artistul. ”Am fost cucerit de ideea ce poate fi desprinsă dintr-un text, de aşa-zisul cântec poetic. Am avut şi am consideraţie pentru poezie. Am muzicalizat poeme de Romulus Vulpescu, Marin Sorescu, Miron Radu Paraschivescu, Ioana Diaconescu, Adrian Păunescu! Spun versuri din poezia românească şi universală(…)
Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzică uşoară ai anilor'60, '70, când a lansat piese de succes precum "Cântecul vântului", "Glasul tău", "Pentru cine?", "Mersi, Becaud", "Poarta sărutului", "Masa tăcerii", "Primul loc de pe pământ" sau "Cine a găsit tinereţea mea?". În anul 1982, artistul s-a stabilit in Canada.
Reputat muzician, actor, interpret de jazz, swing folk și compozitor Sergiu Cioiua revenit astfel pe firmamentul spectacolului din România, odată cu lansarea dublului CD "Cioiu cântă Mandy - Vântule și alte cântece" (EUROSTAR, 2016) și a unui volum, cu tentă biografică, intitulat „Nu știm aproape nimic – Puşa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura „Ars Longa”). Volumul era însoțit de un audiobook - o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului. Sergiu Cioiua ales 22 dintre cele mai frumoase melodii dedicate lui de reputatul compozitor – poet Alexandru Mandy, piese care au făcut mare succes la vremea respectivă – ”o adevărată istorie dintr-o perioadă în care piesele de muzică uşoară nu ocoleau poezia”:“Cântecul vântului” (”Vântule!”), “Merci, Bécaud!”, “Venise vremea”, “Glasul tău”, “Poarta sărutului”, “Masa tăcerii”, “Coloana fără sfârşit”, “Locul meu de pe pământ”.Doar piesa“Ce-ar fi dacă?”aparţine lui Sergiu Cioiu, pe versuri de Ioana Diaconescu şi Alexandru Mandy.În booklet-ul CD-ului se regăsește și un fragment din cartea “Nu ştim aproape nimic-Sergiu Cioiu în dialog cu Puşa Roth(Ed. Ars Longa, 2016), volum care, însoțit de un audiobook a fost prezentatchiar de Sergiu Cioiu în primăvara acestui anpublicului din Bucureşti şi din mai multe oraşe din ţară.
În peisajul muzical al anilor ʼ60 - ʼ70 şi chiar la începutul anilor ʼ80 Sergiu Cioiu,absolvent al Institutului de ArtăTeatrală şi Cinematografică (profesori și îndrumători i-au fostDina Cocea, Constantin Dinescu, Costache Antoniu, Ion Cojar, Beate Fredanov, Zoe Stanca Anghel, Ion Fintesteanu, Marcel Anghelescu) a devenit o figură aparte, în sensul că a ales cu mare success ”calea poeziei însoţite de muzicăsau a muzicii însoţite de poezie. De-a lungul timpului, Sergiu Cioiu a cântat și a recitat versuri de George Bacovia, Ion Minulescu, Adrian Păunescu, Cezar Baltag, George Călinescu, Miron Radu Paraschivescu, Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, Nina Cassian. ”Cântecele pe care le-am înregistrat la Radio au fost însă pe versurile acestui unic compozitor, Alexandru Mandy”- spuneaSergiu Cioiu, unul dintre puținii interpreți care au adus un farmec muzical aparte scenei interpretative românești.
Sergiu Cioiu a fost și protagonistul unui film muzical Tripticul Brâncuși”de Paul Urmuzescu, film dedicat Ansamblului Monumental de la Târgu Jiu al marelui sculptorșirealizat de redacția muzicală a TVR.
Cântând am senzația că monologhez cu mine însumi. Cântărețul e un actor în persoana căruia viază în aceeași măsură omul și artistul. El se exprimă pe sine la unison cu ceilalți. Discordanțele uluiesc, dar nu rețin; cântărețul trebuie să fie un sol al generației sale”-spunea Sergiu Cioiu
Vă invităm să îl ascultați pe Sergiu Cioiu în câteva din înregistrările anilorʼ60 - ʼ70:
Cântecul vântului”,muzică și versuri:Alexandru Mandy(1967)
https://www.youtube.com/watch?v=7HwHvqD6UAA
Primul loc de pe pământ”,muzică și versuri:Alexandru Mandy(Sala Palatului, 1970)
https://www.youtube.com/watch?v=ObYMF5634b0
Le voleur de toiles”, muzica:Florin Bogardo,versuri:Marin Sorescu,versiune franceză deRomulus Vulpescu(după ”Tablourile” lui Marin Sorescu) - 1970
https://www.youtube.com/watch?v=xi1jfT_QeDo