Bucuresti

Lazar

Lazar

Detalii

Telefon
0727703703
Web
www.teatrul-elisabeta.ro
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Apartine de
Teatrul Elisabeta
Vizualizari
468

Voteaza & Distribuie

Descriere

Regizorul Stefan Ruxanda este autorul si interpretul one-man-show-lui “Ce-ar fi daca ar fi”, ce a participat la diferite festivaluri de teatru cum ar fi: United Solo International Theatre Festival – New York, USA (2014), Panphys Interantional Theatre Festival – Skopje, Macedonia, unde a a castigat premiul „Best Show” (2014) precum si la Gala Star – Bacau, Romania, unde a primit premiul Cel mai Bun One Man Show (2014).
Face parte din cunoscuta trupa de teatru Passe Partout DP din anul 2004, de-a lungul anilor aducand la viata numeroase personaje de pe scene din Bucuresti si din tara.
Piesa lui Mihail Gavril are in centrul atentie pe omul ramas fara memorie si fara transcendenta, o alegorie tragi-comica despre societatea de azi care parca si-a pierdut busola si rataceste nauc pe o mare necunoscuta. Este un text care subliniaza destinul dramatic al omului care l-a uitat pe Dumnezeu, al omului ratacitor.
Povestea se petrece la bordul unei corabii ce pluteste in deriva de multa vreme, echipajul este suprins de un eveniment neasteptat: moartea comandantului. Inmormantarea lui si alegerea unui nou comandant, lupta pentru acest post si inscaunarea sunt ocazii pentru ocupantii vasului de a se alia si re-alia unii cu altii impotriva unora si altora. Noul Comandant nu va rezolva nimic din aceste conflicte, ci doar le va amplifica pana la colaps. Si toate acestea se intampla pentru ca nimeni nu asculta sfaturile lui Lazar, un personaj solitar, ignorat cu premeditare de catre ceilalti.
Spectacolul este o comedie tragica in care privitorul va recunoaste comportamentele caricaturizate ale demagogilor de azi si goliciunea care ii caracterizeaza. „Lazar sau vremea dintre valuri face diferenta dureroasa intre miscarea vesnic pe orizontala a fiintei umane si jertfa celui care aspira la nostalgia cerului.” (Mihail Gavril).
Distributia este alcatuita din: Mihai Marinescu (Carmaciul), Petru Ciobanu (Pazitorul), Alexandru Madaras (Vaslasul), Vlad Galatianu (Poporul), Ileana Olteanu (Secretara), Ion Marcu (Lazar), Dan Clucinschi (Comandantul).
Regia este semnata de Stefan Ruxanda iar scenografia de Andrei Radut si Roxana Dumitrache.
Va asteptam sa ne bucuram impreuna de o piesa tumultoasa, ce ne va raspunde la multe framantari interioare!
Durata spectacol: 1h 45’ (fara pauza)
Pret bilete: 30 lei / 40 de lei
Rezervari si informatii: 0727.703.703
Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro