Bucuresti

Lectura la Bucuresti din romanul Spre vai de jad si salbatie, de Veronica D. Niculescu

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
270

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lectură la Bucureşti din romanul Spre văi de jad şi sălbăţie, de Veronica D. Niculescu

Editura Polirom vă invită marţi, 20 septembrie, de la ora 19.30, la Librăria Cărtureşti Verona – Ceainărie (Str. Arthur Verona 13-15), la o întîlnire cu scriitoarea Veronica D. Niculescu, eveniment prilejuit de apariţia primului său roman,Spre văi de jad şi sălbăţie, la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil şi înediţie digitală.
Invitată, alături de autoare: Adela Greceanu
Moderatoare: Eli Bădică
Primul roman al Veronicăi D. Niculescu îşi poartă cititorul printr-un labirint al oglinzilor deformante în care rătăcesc mînă în mînă o realitate şi o poveste, o prinţesă şi o femeie a zilelor noastre.
Un roman despre plecări, pierderi şi gol, scris cu tandreţe şi presărat cu surprize. O carte cu o structură circulară, închizînd înăuntru un basm într-o mie de versuri.
Departe de oraşul natal, de familie şi de cel pe care încă îl iubeşte, Miranda Dortloft scrie un basm în rime. Proza densă care înconjoară această joacă imaginară, cocon al îndoielilor şi mărturisirilor, dezvăluie viaţa reală a Mirandei: din anii copilăriei petrecuţi în comunism, într-o familie mixtă, unde rege este contrastul, trecînd prin povestea de dragoste, pînă în prezentul pustiit şi zdruncinat de depresie.
Veronica D. Niculescueste scriitor şi traducător. A publicat volumele de proză scurtăAdeb(Limes, 2004, Premiul pentru Debut al USR Sibiu),Orchestra portocalie(Cartea Românească, 2008) şiRoşu, roşu, catifea(Casa de Pariuri Literare, 2012, nominalizări la Premiile Radio România Cultural şi la Premiul Naţional pentru ProzăZiarul de Iaşi) şi cărţile-perecheSimfonia animalieră(Casa de Pariuri Literare, 2014, Premiul „Cercul Literar de la Sibiu” acordat de USR Sibiu, nominalizare la Premiul Naţional pentru ProzăZiarul de Iaşi) şi Hibernalia(Casa de Pariuri Literare, 2016), precum şi două volume în colaborare cu Emil Brumaru:Basmul Prinţesei Repede-Repede(Polirom, 2009) şiCad castane din castani(Polirom, 2014, nominalizare la Premiile RevisteiObservator cultural). Antologie de proză scurtă a autoarei:Floribunda(TipoMoldova, 2012). A tradus peste douăzeci de volume din limba engleză, din opera lui Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Don DeLillo, Siri Hustvedt, Eowyn Ivey, Lydia Davis, Tracy Chevalier. Locuieşte în Bucureşti împreună cu soţul ei, o mulţime de flori adevărate şi cîteva animale imaginare.