Bucuresti

Liceul Bilingv Miguel de Cervantes

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 6, Calea Plevnei, nr. 38-40
Telefon
0213149311
Fax
0213125821
Web
www.liceulcervantes.ro
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 6 ani si 6 luni
Vizualizari
2687

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Liceul Bilingv Miguel de Cervantes Bucuresti

Infiintata in anul 1959 sub denumirea de Scoala generala nr. 165, aceasta institutie are o vechime de 44 de ani.
Intre anii 1965 - 1974 a functionat sub denumirea de Liceul teoretic nr. 42, iar din anul 1974 pana in 1990 ca Scoala generala cu clasele I - X nr. 201.
Anul scolar 1990/ 1991 reprezinta o data de referinta in istoria acestei unitati de invatamant pentru ca a devenit primul liceu din tara cu predare intensiva (la clasele de invatamant primar si de gimnaziu ) si predare bilingva ( la clasele de liceu ) a limbii spaniole sub denumirea de Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes.
Din anul scolar 2004/2005 Acordul de cooperare bilaterala in domeniul educatiei semnat intre Ministerul Educatiei din Spania si Ministerul Educatiei din Romania intra in vigoare si include in programele sale si Liceul Bilingv Miguel de Cervantes din Bucuresti, alaturi de alte licee din sud-estul Europei. Incepand cu acest an scolar elevii acestui liceu beneficiaza de prezenta unui profesor spaniol (prof. Alberto Madrona) care preda disciplinele de specialitate (Geografia Spaniei, Istoria Spaniei, Istoria artei spaniole).
In luna septembrie a anului 2007 se semneaza Acordul intre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Ministerul Educatiei si Stiintei din Spania privind crearea si functionarea sectiilor bilingve romano-spaniole in liceele din Romania si privind organizarea examenului de bacalaureat in aceste institutii. Acest acord deschide o noua etapa in evolutia liceului, fiind menit sa acorde elevilor din aceasta institutie oportunitati deosebite de formare si sa apropie si mai mult invatamantul romanesc de standardele europene.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat