Bucuresti

Liceul Teoretic Dante Alighieri

Liceul Teoretic  Dante Alighieri

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 3, Aleea Fuiorului, nr. 9
Telefon
0213481950
Fax
0213481545
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 4 saptamani si 6 zile
Vizualizari
4840

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Liceul Teoretic Dante Alighieri Bucuresti

Este continuatorul formelor de invatamant existente in perioada 1958-1989. Din 1990 si pana in prezent, a demonstrat ca este o institutie ce ofera servicii educationale de calitate, redevenind liceu teoretic cu clase bilingve (romana-italiana).
Recent a capatat statutul de unitate scolara reprezentativa, apoi, prin aplicarea Memorandumului, s-a trecut la integrarea invatamantului romanesc cu cel italian, respectiv european, avand ca finalitate recunoasterea reciproca a diplomei de bacalaureat. Astfel absolventii claselor de italiana pot accede la studierea in orice institutie de invatamant superior in Italia. Scoala dispune, din punct de vedere al dotarilor, de echipamente didactice moderne, de spatii ample destinate serviciilor culturale si sociale (cabinele ultradotate cu tehnica informationala si de comunicare, laboratoare conectate la internet), baza sportiva, bazin de inot, spatiu verde pentru recreere.
In ceea ce priveste oferta educationala, cei 870 de elevi ai liceului sunt scolarizate pe filiera teoretica (real si uman) cu specializari multiple (matematica-informatica, matematica-informatica-bilingv, stiinte ale naturii, filologie si filologie bilingv).
Totodata functioneaza si clase de gimnaziu cu predare intensiva in italiana.
Incepand cu anul scolar 2007-2008, a fost infiintata o clasa a V –a cu predare in limba materna italiana, precum si o clasa a IX – a , de matematica-informatica intensiv engleza.
Premianti ai olimpiadelor scolare, ai concursurilor internationale, participanti la sesiuni de comunicari, bursieri la licee de prestigiu din Italia, cu atestate la informatica si italiana, elevii nostri reprezinta una din valorile scolii.
Cadrele didactice sunt implicate in Reforma Invatamantului, cautand permanent, prin nivel ridicat de pregatire profesionala, motivatie, angajament, performanta si satisfactie in decursul didactic si educativ.
Corpul profesoral cu exprienta contine cadre didactice , majoritatea calificate, titulari cu performante didactice si stiintifice, autori de manuale, culegeri, programme scolare, membrii in comisii internationale de curriculum, participanti la cursuri de formare si perfectionare.
Multi dintre acestia lucreaza, iar ponderea elevilor cu rezultate foarte bune in urma examenelor de capacitate si bacalaureat este de 98% .
Activitatile de traditie sunt cele incetatenite de-a lungul timpului : organizarea concursului Uniunii Latine si a celor din calendarul ISMB, aditarea revistei scolare bilingve « Patata bolente » , maifestari cultural-artistice, « Balul bobocilor », « Banchetul absolventilor », competitii sportive, trupa de teatru, cea de majorete, corul liceului, cursuri de italiana, informatica si de performanta stiintifica, pentru elevi si profesori, actiuni comunitare(activitati de voluntariat in beneficiul unor categorii sociale cu nevoi speciale).
Participarea la proiecte internationale ale elevilor si prosfesorilor precum si implicarea in schimburi culturale cu licee din Italia, cu ajutorul Institutului Italian de cultura reprezinta prioritate in obiectivele de integrare europeana.
Calitatea invatamantului romanesc impune relatii de parteenriat, dintre care se evidentiaza, in 2006-2007, urmatoarele :
- proiectul « Leonardo Da Vinci » cu tema « Educa tinerii si educatia : investitii in capitalul uman », in colborare cu ARCHE Palermo, Italia
- “Festivalul Sanselor Tale” a avut ca obiectiv promovarea dimensiunii europene in educatie.
- Manifestari culturale in cadrul “Spring Day in Euope”
- “Programul operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane” (POS DRU) in vederea obtinerii unor finantari europene.
- Proiectul “Socrates” pe tema “Ewhum – Umanismul si stiintele exacte”, in parteneriat cu universitatea din Bari, licee din Franta, Grecia, Suedia.
- Schimb de experienta intre scoli pe tema “Energii neconventionale provenite din surse diferite” in care institutiile implicate au fost « Liceul Dante Alighieri » si Institul Tehnico Industrial « Alessandro volta » din Palermo, Italia.
-Maraton literar european – proiect derulat in direct, pe Radio3Net, de ziua Europei, in colaborare cu Radio Romania, pe tema Mircea Eliade si Italos Svevo.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat