Bucuresti

Licitatia de Impresionism si Postimpresionism Romanesc

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
1008

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un prim succes pentru noul sezon al pieței de artă:
Tonitza și Ţuculescu au deschis seria licitaţiilor Artmark
La Artmak, Sesiunea de licitații 21-22 septembrie a adus rezultate bune pentru debutul celui de-al doilea semestru al pieței de artă în 2013: duminică, 22 septembrie, „Vară la Mangalia” de Ion Țuculescu, o interpretare a unui covor țărănesc, a fost adjudecată cu 45.000 de euro, iar un tablou de mici dimensiuni, un portret de copil pictat de Nicolae Tonitza, a obținut 72.000 de euro. Operele de duminică au aparținut colecției fostului ministru de externe George Macovescu, a cărei primă parte, pusă în licitație la Artmark, s-a ridicat la valoarea de 200.000 de euro. Licitația celei de-a doua părți a colecției George Macovescu, urmează a se desfășura în luna noiembrie la Artmark.

Din segmentul Memorabilia – obiecte de colecție legate de viețile unor poeți celebri, în cadrul licitației de dimineață, organizate de Artmark sâmbătă, 21 septembrie, o competiție strânsă s-a dat pentru scrisoarea lui Mihai Eminescu către un prieten, manuscris datând din 1887. Aceasta a fost adjudecată 4.250 de euro, de aproape trei ori valoarea estimată.

Luna septembrie nu s-a terminat la Artmark: sâmbătă, 28 septembrie are loc Licitația de Impresionism și Postimpresionism Românesc. La Athénée Palace Hilton, colecționarilor le sunt aduse în vizor 150 de opere semnate de mari maeștri: două opere de Grigorescu, cinci opere de Tonitza, patru opere de Ressu, precum și o capodoperă din seria vedutelor venețiene semnate de Nicolae Dărăscu. După un turneu organizat de Artmark la Oradea și Baia Mare, Expoziția Licitației de Impresionism și Post-impresionism Românesc poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță în aceată săptămână.