Bucuresti

Marin Malaicu-Hondrari in Polonia

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 3 saptamani
Vizualizari
343

Voteaza & Distribuie

Descriere

Marin Mălaicu-Hondrari în Polonia

În perioada 8 – 10 aprilie, scriitorul Marin Mălaicu-Hondari va participa la un turneu de lansări organizat cu prilejul recentei apariţii în limba polonă a romanului Apropierea (Polirom, ed. a II a, 2014, disponibil şi în format digital), publicat la editura Książkowe Klimaty, în traducerea lui Dominik Małecki.

Lansările vor avea loc la Poznań, Wrocław şi Cracovia.

Programul detaliat al întîlnirilor:

Poznań, 8 aprilie, Librăria Bookowski, moderator Arkadiusz Żychliński
Wrocław, 9 aprilie, Librăria Tajne Komplety, moderator Patrycja Spychalska
Cracovia, 10 aprilie, Librăria De Revolutionibus. Books&Cafe, moderator Tomasz Charnas

Evenimentele au loc cu sprijinul ICR Varșovia.

Romanul Apropierea, republicat în cadrul colecției „Top 10+” a Editurii Polirom, a fostnominalizat la Premiile Radio România Cultural (2011) şi la Premiile Observator Cultural (2011).

Ecranizarea cărții, în regia lui Tudor Giurgiu, va fi lansată în cursul acestui an.

Romanul mai este în curs de apariție în limba spaniolă.

Trei poeti români fac un legămînt: fiecare va călători prin lume timp de cinci ani, în căutarea izvoarelor Poeziei. Acesta este punctul de plecare al unei poveşti în care biografiile celor trei se transformă pe nesimtite din realitate în ficţiune. Personajele, recognoscibile, scapă mereu din mîna cititorului, modificîndu-şi traseele şi profilul, camuflîndu-se cu abilitate. Cînd firele par unite, o bruscă răsturnare de situaţie schimbă radical perspectiva. Alte istorii trec în prim-plan – emigrare, legături adulterine, călătorii în căutarea marii iubiri, poveşti de dragoste adevarată… Marin Mălaicu-Hondrari cultivă arta suspansului într-un roman de dragoste, Apropierea, în care nu există personaje secundare.

Marin Mălaicu Hondraris a născut la 29 ianuarie 1971, în Sângeorz Băi. A mai publicat cărţileZborul femeii pe deasupra barbatului (poeme, Eikon, 2004, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj),Cartea tuturor intenţiilor(roman, editia I, Vinea, 2006, editia a II a, Cartea Românească, 2008),La două zile distanţă(poeme, Charmides, Bistriţa, 2011; premiul revistelorPoesis Internationalşi Transilvania) şiLunetistul(roman, Polirom, 2013; Premiul pentru Literatură al oraşului Bistriţa, 2013). A scris în colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul după romanulApropierea.