Bucuresti

Masajul aromaterapic

Masajul aromaterapic

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 8 luni si 2 saptamani
Vizualizari
340

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masajul aromaterapic face apel la uleiuri esentiale. Fiecare ulei esential folosit in aromoterapie are diferite proprietati. De pilda unele te fac sa te simti calm si relaxat, in timp ce altele te energizeaza.

Iata cateva uleiuri esentiale si proprietatilor lor:
- pentru relaxare: uleiul de musetel, levantica si geranium
- tonic: ylang-ylang, salvie, trandafir, neroli
- pentru energizare: ulei de rozmarin
- decongestiv: ulei de eucalipt, ulei de pin si ulei de tea tree.

In linii mari tehnicile masajul aromaterapic sunt foarte asemanatoare cu masajul clasic, uscat sau umed occidental. Nota de noutate si de valoare este adusa de prezenta dar mai ales de efectele terapeutice ale uleiului esential folosit la masaj.

Astfel folosirea uleiului esential in masaj se face in urmatoarele conditii de sanatate: insomnia, depresia, anxietatea, durerea menstruala si suport paleativ in forme benigne de cancer.

Mai departe un studiu publicat in 2015 in “Journal of Obstetrics and Gynaecology“ a adus la lumina faptul ca masajul aromaterapic a redus durerile si discomfortul din timpul perioadei menstruale. In acest sens s-a folosit ulei esential de trandafir si ulei de migdale.

S-a format doua loturi de participare la studiu: unul care foloseau ulei esential in timpul masajului si altul care foloseau ulei obisnuit fara ulei esential.Doamnele au beneficiat de masaj din prima zi a menstruatiei pana in ultima zi. Apoi masajul aromaterapic s-a repetat in luna urmatoare.

Din luna a 2-a aromaterapia a redus vizibil severitatea dismenoreei in comparatie cu lotul martor. De asemenea aromaterapia usureaza simptomele menopauzei.