Bucuresti

Masajul in Grecia

Masajul in Grecia

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
367

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atletii si filosofii au introdus masajul in Grecia. Masajul a inceput sa fie practicat intre 800-700 I.Hr. Forma rezultata din filosofia si practiciile estice, masajul a progresat in civilizatia vestica aproximativ in secolul al 8-lea I.Hr.

Atletii din Grecia Antica au angajat masoterapeuti care sa le mentina corpul in conditii superioare in scopul de a lupta in competitii. Ca sa fac o comparatie in zilele noastre cu “lupta” pentru un titlu de campion in culturism sau alte competitii sportive care pun accent pe sanatatea, frumusetea dar mai ales pe performata sportivilor.

Doctorii dar mai ales maseurii acelor timpuri foloseau ierburi si uleiuri in combinatie cu tehnici de masaj pentru a ameliora si vindeca multe stari medicale.

Dacii, stramosii nostrii erau vraci recunoscuti si mentionati in scrieriile lui Strabon si Herodot. Terapeutii daci stiau de efectele de relaxare a fumigatiilor cu canepa. De asemenea fumul de la canepa induce o stare psihotropa de calm si uitare, cu efect de vindecare mai ales pentru soldatii care se intorceau de pe campul de lupta cu romanii, gotii, vizigotii si alte popoare cotropitoare.

Femeile din Grecia Antica stiau de efectele acestor uleiuri aromatice si le foloseau ca si tratamente de frumusete pe pielea lor.

In secolul al 5-lea I.Hr., Hippocate, parintele medicinei, recomanda si prescria “massage“ in scopul de a trata leziunile fizice și a instruit colegii săi asupra beneficiilor frecarii pentru a ajuta corpul să se vindece. Mai mult, el a promovat un stil variat si armonios de viata care sa includa: masaj, o dietă adecvată, exercitii fizice, odihnă, aer curat și muzică pentru a restabili corpul într-o stare sănătoasă.