Bucuresti

Mediul rural si mediul urban: avantaje si dezavantaje

Mediul rural si mediul urban: avantaje si dezavantaje

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
1379

Voteaza & Distribuie

Descriere

Locuitul in mediul urban sau in cel rural prezinta avantaje si dezavantaje de ambele parti, insa tinand cont de cat de mult te impresioneaza avantajele poti sa treci cu vederea peste dezavantajele prezentate de mediul preferat si sa vezi dezavantajele celuilalt mediu ca fiind mult mai rele decat sunt in realitate.
Dupa cum stiti, tot mai multi oameni, in special tineri, abandoneaza mediul rural pentru viata la oras si motivele nu sunt greu de ghicit. In afara de munca pe camp, viata la tara poate sa devina destul de plictisitoare, lipsa activitatilor fiind cauzata de faptul ca oamenii, intr-adevar, nu dispun de foarte mult timp liber acolo, iar populatia unui sat, chiar si a unei comune, este destul de mica, pe langa faptul ca oamenii din mediul rural nu prezinta aceleasi dorinte de petrecere a timpului liber ca orasenii – astfel, o seara la opera sau chiar o excursie sunt adesea mai mult practicate de catre oraseni, decat de catre populatia de la sate.
Depinzand de intinderea orasului, acesta poate oferi o serie de locuri special amenajate pentru recreere, distractie si petrecerea timpului liber, precum muzee, teatre, cinematografe, cluburi, puburi, parcuri de distractie etc – aceste elemente ale infrastructurii nu ar putea obtine un profit substantial intr-o zona rurala.
Un punct pe care il castiga satul in fata orasului il reprezinta poluarea sau, mai bine zic, lipsa acesteia. Puritatea pe care o prezinta aerul de munte, mai ales, se simte foarte usor in momentul in care ajungi in localitatea respectiva, unde nu sunt fabrici si atat de multe masini. In zone din China poluarea este atat de puternica incat lumea trebuie sa poarte masti pe fata pentru a putea respira, existand si localitati in care exploatarea carbunelui este atat de puternica incat hainele puse la uscat pot capata culorea cenusie sau neagra din cauza expunerii la aer. Intr-o localitate din India, Sukinda, peste 2.6 milioane de oameni sufera de diferite tipuri de cancer din cauza poluarii, in timp ce in La Oroya, Peru, 99 din 100 de copii prezinta un nivel in corp al plumbului peste limita acceptabila. In astfel de situatii, viata intr-un satuc de munte nu mai pare asa de oribila.
Un lucru care nu atrage deloc la mediul rural il reprezinta lipsa sistemelor de igiena, apa curenta etc. Un astfel de stil de viata este barbaric si deloc acceptabil pentru o tara care este membra a Uniunii Europene. Totusi, oamenii se vad nevoiti sa apeleze la servicii vidanjare pentru ca nu exista conducte si sisteme specializate care sa le permita un lucru pe care orasenii il considera nu un plus sau beneficiu al vietii de la oras, ci un lucru obligatoriu.
Consider ca prin faptul ca locuiesti la sat esti predispus la anumite mentalitati, conceptii si preconceptii, insa realizezi in momentul in care locuiesti intr-un oras – cu cat mai mare, cu atat mai bine – ca acele lucruri nu sunt atat de importante precum ai crede. De asemenea, religia inca joaca un rol foarte important in zonele rurale, in ciuda faptului ca atat de multe ori a facut mai mult rau, decat bine.

Autor

  • E-Advertising
  • 0Partener de afaceri

  • Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp. Pe langa serviciul principal pe care se axeaza, cel de optimizare pentru motoarele de căutare, E-Advertising ofera o gama larga de servicii asociate marketingului online, respectiv: redactare de advertoriale, webdesign, webhosting, SMS API, SEO Content Writing, promovare in retele de socializare.
  • 0732941354