Bucuresti

Mindfulness - Introducere in arta de a trai constient

Mindfulness. Introducere in arta de a trai constient

Detalii

Web
www.victoriei.ro
Categorie
Workshopuri
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
301

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mindfulness. Introducere in arta de a trai constient

Fundatia Calea Victoriei va invita de viineri, 16 septembrie, de la ora 19.00, la cursul Mindfulness. Introducere in arta de a trai constient, sustinut de Anca Coman.

Starea de pace nu poate fi obtinuta in lumea exterioara atat timp cat nu o gasim mai intai in interiorul nostru. Pornind de la aceasta premiza, te invitam sa descoperi un nou mod de viata bazat pe practica Mindfulness, o arta de a trai constient, in armonie cu tine si cu lumea exterioara.

Desi originile sale se pierd in trecutul a mai bine de 2000 de ani, metoda Mindfulness a devenit cunoscuta in cultura occidentala abia in ultimii 30 de ani, odata cu demonstrarea stiintifica a beneficiilor sale. La ora actuala este folosita in spitale, armata si penitenciare ca tehnica de reducere a stresului, de lucru cu dependentele, cu starile de depresie si anxietate, iar in scoli si companii ca metoda de crestere a creativitatii si productivitatii, de dezvoltare a rezilientei si a inteligentelor sociala si emotionala.

In octombrie 2015 Parlamentul Britanic a facut public raportul despre integrarea Mindfulness in sanatate, educatie, mediul corporatist si sistemul judiciar, devenind astfel prima tara care adopta un program de Mindfulness la nivel guvernamental.

Practica Mindfulness te invata sa observi senzatiile fizice si procesele mentale, cu scopul de a trai total in momentul prezent, fara filtrele obisnuite ale conceptelor, prejudecatilor, asteptarilor sau presupunerilor culturale – pe cat posibil, fara „povestea” proprie despre ceea ce experimentezi in realitate.

Pe parcursul celor cinci intalniri vom descoperi:

1. Ce inseamna practica Mindfulness si care sunt beneficiile introducerii sale in viata noastra?
2. Conectarea cu corpul.
3. Observarea interactiunii dintre ganduri si emotii.
4. Intampinarea cu prezenta a situatiilor dificile.
5. Mindfulness in viata de zi cu zi.

Pe langa recomandarile teoretice si discutiile de grup, in cadrul sesiunilor noastre punem accent in primul rand pe partea aplicativa. Astfel, cursul de initiere in Mindfulness te va invata cum sa pui in practica arta de a trai constient. Intre sesiunile de lucru, vei primi recomandari de exercitii sauteme pentru acasa.

Ce vei dobandi la finalul cursului?

– o serie de tehnici si exercitii pe le vei putea folosi in situatiile dificile sau atunci cand ai nevoie sa te relaxezi si sa te conectezi cu starea de liniste din interiorul tau;
– o perspectiva noua asupra a ceea ce inseamna o viata traita in mod costient, cu mai multa productivitate, empatie, creativitate, prezenta si bucurie.

Lector:Anca Coman
Data incepere: 16 septembrie 2016; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Cost: 250 ron; Cost studenti si pensionari: 225 ron
Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)