Bucuresti

Mogosoaia ClasicFest editia a VIII-a

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
5749

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 21 aprilie 2019 - Duminica 26 mai 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Tinere valori muzicale la Palatul Mogoșoaia
Duminica 19 mai 2019 continuă la Palatul Mogoșoaia ediția a VIII-aa Mogoșoaia ClasicFest, eveniment organizat dePrimăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului și Asociaţia Culturală “Pro Valores”. Protagoniștii seratei, în care se vor succeda două recitaluri, sunt trei muzicieni extroardinari.
De la ora 17 le veți putea admira, în cadrul Recitalul laureaților Concursului “Drumul spre celebritate”, ediția a IX-a pe violonista Andra Lucia Matei și pianista Andra Mărgineanu. Cele două câștigătoare de trofee, la ediția de anul trecut a unuia dintre cele mai dificile concursuri desfășurate în România, își voi uni forțele și vă vor oferi un program alcătuit din opusuri de: Rahmaninov, Kreisler, Debussy și Sarasate.
Apoi, de la ora 18, pianistul Cătălin Răducanu vă propune un program integral rus, din care nu va lipsi Suita “Tablouri dintr-o expoziție”, lucrare care va marca împlinirea a 180 de ani de la nașterea lui Modest Mussorgski.
Accesul la cele două concerte se face în baza rezervării biletelor de intrare în muzeu (6 lei), pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.
Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

ANDRA LUCIA MATEI a început studiul viorii de la vârsta de 7 ani. A absolvit Liceul de Artă ”Dimitrie Cuclin„ din Galați și Universitatea Națională de Muzică din București, unde a studiat cu profesorul Gabriel Croitoru. De-a lungul anilor a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, dintre care amintim: în 2016 a fost finalistă a Concursului Muzical de Interpretare “Lions” Sofia, Bulgaria - etapa internațională. Un an mai târziu a câștigat premiul I la la Concursul Național de Interpretare Muzicală ”Mihail Jora”- București. In 2017 a devenit artist instrumentist al Filarmonicii ”George Enescu”- București. În 2018 a câștigat Premiul I la Concursul ”Drumul spre celebritate”. În tot acest timp Andra Matei a participat și la cursuri de măiestrie cu profesori de talie internațională: Semion Iaroschevici, Daniel Podlovski, Ștefan Gheorghiu, Liviu Câșleanu, Gabriel Croitoru, Stephane Rougier. Activitatea sa cuprinde proiecte solistice și recitaluri camerale. A fost invitată în calitate de solistă de către filarmonici importante din România, dar și din străinătate.
Pianista Andra Mărgineanu este absolventă al Colegiului Național de Muzică “George Enescu”, clasa pian a prof. Mihaela Zamfirescu; În prezent este studentă a Universității Naționale de Muzică București, în anul IV, la clasa pianistului Vlad Dimulescu. La competițiile la care a participat a obținut: Trofeul la Concursul „Drumul spre celebritate” (în octombrie anul 2018), Premiul Lipatti si Premiul II la Concursul ‘’Drumul spre Celebritate’’ (2017), premiul I de Excelență în cadrul concursului Internațional „Pro Piano” (2015). A participat la masterclass-uri, studiind cu profesori ca: Julian Martin, Logan Skelton, Amy Gustafson, Dominique Weber, Josu de Solaun, Andrei Gavrilov, Christopher Hinterhuber, Eduard Kunz, Dana Borşan, Daniel Goiti. A susținut recitaluri și concerte atât în țară, cât și în străinătate.
Pianistul Cătălin Răducanu este discipol al lui Viniciu Moroianu. Din 2007, până în prezent a obținut peste 20 de premii la concursuri nationale și internationale. A fost bursier al Fundației Principesa Margareta, precum și al UNIMIR. A susținut recitaluri în Germania, Italia și în foarte multe spații culturale românești. A participat la cursuri de măiestrie susținute de: Imre Rohmann, Tunde Kurucz, Gabriel Amiraș, Cristian Beldi, Martin Hughes, Andrei Gavrilov, Gerlinde Otto, Tilmann Kremer. Din anul 2017 este membru al ansamblului Traffic Strings și de asemenea face parte din proiectul CONNECTARTS, de promovare a tinerilor muzicieni, susținut de Asociația Culturală Izvor.
Toate spectacolele din cadrul Mogoșoaia ClasicFest sunt caritabile, fondurile strânse prin donații la manifestările amintite fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, având ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroși.
Ultimile manifestări din cadrul Mogoșoaia ClasicFest ediția a VIII-a vor avea loc duminică 26 mai 2019, tot de la ora 17. Atunci recitalul Evei Garet, copilul minune al pianisticii românești, care susține în aceste zile primului său turneu național, intitual “Citadele muzicale” - ediția a VIII-a, va fi urmat de la ora 18 de un show pianistic inedit, susținut de Les Enharmoniques Piano Duo, ansamblu care va prezenta sub genericul „Jocuri de copii”, un program cu opusuri franceze, semnate de: Camille Saint - Saens, Maurice Ravel și Georges Bizet.
Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului și Asociaţia Culturală “Pro Valores”.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.Dueluri pianistice la Palatul Mogoșoaia
Ediția a VIII-aa Mogoșoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului și Asociaţia Culturală “Pro Valores”, propune duminică 12 mai 2019, de la ora 17, un adevărat duel pianistic în care se vor îmbina spectaculozitatea și măiestria. Protagoniștii recitalurilor găzduite de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia sunt Trio Equilibrium și Horia Mihail.
Ioana Cojuharov, Marta Băceanu și Mădălina Chiriac, membrele Trio-ului Equilibrium, propun un program pe cât de inedit, pe atât de fascinant pentru publicul larg. Ansamblul de pian la 6 mâini,formula unică în spațiul muzical românesc, va interpreta opusuri de: Carl Czerny - variațiuni pe teme din opere de Donizetti sau Bellini, Iosif Ivanovici – cu al său celebru vals "Valurile Dunării", Henri Hausser, care a realizat un aranjament al uverturii operei "Bărbierul din Sevilla" de Gioacchino Rossini sau Johann Strauss, cu nu mai puțin celebrul "Radetzky March".
Apoi, de la ora 18, pianistul Horia Mihail, aflat în plin turneu, se oprește cu al său pian călător pentru a purta publicul în spațiul sonor clasic vienez, reprezentat de Haydn, Mozart și Beethoven
Accesul la cele două concerte se face în baza rezervării biletelor de intrare în muzeu (6 lei), pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.
Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro
Toate spectacolele din cadrul Mogoșoaia ClasicFest sunt caritabile, fondurile strânse prin donații la manifestările amintite fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, având ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroși.
Cele trei membre ale Trio-ului Equilibrium au în comun același parcurs muzical: mai întâi ca eleve ale Colegiului Național de Arte „Dinu Lipattiˮ din capitală, apoi ca studente la Universitatea de Muzică din București, iar în prezent ca profesori de specialitate, dar și ca artiști interpreți. Repertoriul abordat este format din lucrări originale specifice pentru ansamblul de pian la șase mâini, dar și din transcripții și aranjamente realizate de compozitori de renume, concepute pentru a prezenta publicului o paletă cât mai variată de genuri muzicale.
Pianistul Horia Mihailse află în plin Turneu Național “Pianul călător” - ediţia a IX-a. Începând din 2011 solistul concertist al Orchestrelor Radio a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns. Acum, pianele călătoare puse la dispoziţie de Radio România sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman.
În urma acestor turnee, Horia Mihail a realizat patru CDuri la Editura Casa Radio, care reflectă orientările repertoriale prin care a trecut în turneul Pianul călător : Pe urmele lui Franz Liszt, Beethoven Romantic sau albumul înregistrat alături de Orchestra Naţională Radio cu Beethoven, Rachmaninov, Lutoslawski.
În acest an, Horia Mihail a optat pentru o incursiune în clasicismul vienez. Un popas meditativ, odihnitor, asupra unor repere ale repertoriului pianistic reprezentate de Haydn, Mozart şi Beethoven, cu trei sonate pentru pian reprezentative.

Filtre festival

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta