Bucuresti

Nevoia alegerii unui consultant

Nevoia alegerii unui consultant

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
985

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu m-am gandit niciodata cat de important este rolul pe care il joaca un consultant in viata profesionala a unui manager. Cand mi-am pus bazele afacerii mele, am inceput incet, incet sa inchei tranzactii de mii de euro; au fost momente cand eram pe punctul de a ceda, dar si momente de glorie. Pentru mine, a fost foarte important sa mentin relatiile cu oamenii, cu piata de capital si sa fiu la curent cu ultimele noutati.
Pentru asta am apelat la serviciile unei firme de consultanta in afaceri. Am auzit de la un prieten despre Chronax, ca ofera consultanta juridica gratuita, si cum aveam mare nevoie de un consultant, am luat legatura cu ei.
Mi-am dat seama ca sfatul unui consultant in business, este binevenit in orice situatie, mai ales, odata cu debutul unei firme.
Orice anteprenor se va intalni de-alungul carierei cu nevoia unui partener obiectiv de la care poate primi sfaturi, a unui plus de entuziasm si motivare sau mai ales atunci cand se confrunta cu o provocare in afacerea lui la care nu este specialist.
Le-am prezentat nevoile mele, m-au sfatuit si mi-au oferit o noua viziune asupra lucrurilor. Pentru mine, apeland la serviciile lor a fost ca un "push-up" de care aveam nevoie sa merg mai departe intr-o perioada dificila pentru afacerea mea.
Prinsa intre pasiunea mea, obiceiuri, responsabilitati si volum mare de munca, activitatile au pus o amprenta asupra modului in care gandeam. Intrasem intr-o bucla din care nu mai reuseam sa identific solutii si rezolvari. O persoana externa mediului, era ceea ce aveam nevoie; sa ma sfatuiasca si sa-mi ofere o viziune proaspata asupra lucrurilor.
In procesul de consultanta s-a analizat situatia de fata pentru obtinerea unei radiografii a companiei. Apoi am stabilit impreuna obiectivele ce doream a fi atense in urma programului de consultanta. Ulterior, a inceput derularea proiectului, moment in care, consultantul mi-a furnizat solutii si instrumente care au avut ca rezultat atingerea obiectivelor stabilite.
Voi apela mereu la serviciile de genul asta pentru a dobandi mai mult control asupra afacerii, pentru functionarea firmei, un mod eficient de motivare a angajatilor si pentru setul de proceduri ce trebuie acceptate si respectate, dar si altele.
Astazi afacerea mea s-a imbunatatit prin procesele organizationale si cresterea rezultatelor.