Bucuresti

"Noaptea Bibliotecilor" trezeste cititul de placere

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 7 ani si 10 luni
Vizualizari
749

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 1 octombrie 2011 - Duminica 2 octombrie 2011 

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Asociatia EXCEDO, in parteneriat cu Asociatia Marketer Club si Asociatia Nationala a Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) invita in noaptea de 1-2 octombrie 2011 toti pasionatii de lectura la Noaptea Bibliotecilor, un proiect care isi propune sa readuca in atentia publicului placerea de a merge la biblioteca.Desi Kindle sau iPad sunt considerate o alternativa a bibliotecilor reale, in fapt, PDF-ul nu poate invinge emotia si parfumul filelor unei carti pe care o gasesti in biblioteca, o institutie aproape uitata de majoritatea tinerilor. Intr-o era in care informatia este la o distanta de un simplu click, Noaptea Bibliotecilor ne aminteste ca experienta lecturii ar trebui re-descoperita si aprofundata.De-a lungul noptii de sambata spre duminica (1-2 octombrie) sunteti invitati la conferinte, ateliere, mese rotunde, spectacole de teatru, proiectii de film, concerte unplugged, prezentari de carte rara, expozitii, vernisaje. Pasionatii de lectura vor putea discuta deschis cu personalitatii ale realitatii culturale, din medii diverse: Dan C. Mihailescu, Maia Morgenstern, Acad. Gabriel Strempel, Florin Piersic jr, Mircea Vasilescu, Adrian Papahagi, Doina Rusti, Mircea Toma, Dan Puric, Jean Lorin Sterian, Lucian Mandruta, Alex Stefanescu, Costi Rogozanu, etc.


Programul detaliat se gaseste pe site-ul evenimentului, www.noapteabibliotecilor.ro (va fi actualizat permanent, pana la la 30.09.2011)Despre Noaptea Bibliotecilor


Noaptea Bibliotecilor a pornit de la un gand statistic - daca macar un sfert dintre cei care au calcat o data printr-o biblioteca in ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sala de lectura, starea de spirit in bibliotecile Romaniei s-ar schimba semnificativ.

Proiectul aflat la prima editie se bucura deja de sustinerea bibliotecilor din toata tara, precum si de sprijinul mai multor tineri studenti din Bucuresti, care s-au alaturat initiativei organizatorilor de a reaminti publicului larg placerea lecturii.


Noaptea Bibliotecilor se va desfasura simultan in Bucuresti si in alte 34 de orase ale tarii, participantii avand acces gratuit in oricare dintre bibliotecile partenere evenimentului.


Biblioteci partenere in Bucuresti:


Biblioteca Nationala a Romaniei

Biblioteca Academiei Romane

Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" Bucuresti

Biblioteca Facultatii de Litere

Biblioteca Facultatii de Drept

Biblioteca Facultatii de Limbi Straine

Biblioteca Metropolitana Bucuresti

Biblioteca Pedagogica Nationala "I.C. Petrescu"

Biblioteca Centrala a Academiei de Studii Economice

Biblioteca Institutului Cultural Francez

Biblioteca Institutului Italian de Cultura "Vito Grasso"

Centrul de Referinte al Ambasadei SUAIn tara, portile bibliotecilor se vor deschide in Arad, Alba, Arges, Brasov, Buzau, Botosani, Bihor, Braila, Cluj, Calarasi, Constanta, Carei, Dolj, Dambovita, Fagaras, Galati, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Medias, Onesti, Pucheni, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Tecuci, Timisoara, Teleorman, Timis si Tulcea.


Mai multe informatii despre programul bibliotecilor deschise in weekend-ul 1-2 octombrie sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, la adresa www.noapteabibliotecilor.ro.