Bucuresti

Nu lasa dentofobia sa stea in calea unui implant dentar!

Nu lasa dentofobia sa stea in calea unui implant dentar!

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 10 luni si 4 zile
Vizualizari
713

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nu putem vorbi despre zambet, fara sa vorbim si despre dintii, chiar daca asta implica de multe ori o vizita intr-un cabinet de stomatologie pentru inserarea unui implant dentar.

Potrivit unui eurobarometru, 70% dintre romani merg la dentist mai putin de o data pe an, iar atunci cand merg, o fac din cauza unei situatii urgente, nu pentru un consult de rutina. Astfel, o problema care initial necesita o simpla interventie, ulterior se complica. Din pricina anxietatii, vizita intr-un cabinet de stomatologie poate deveni o experienta mai neplacuta decat este cazul.

Motivul nu este dat intotdeauna lipsa banilor, ci de cele mai multe ori de o retinere psihologica, dentofobia. Dentofobia este teama de stomatolog. Nu de om, ci de ceea ce face el: de sunetele pe care le scoate freza dentara, de ustensile stomatologice pe care le are in cabinet, chiar si de instrumentul care scoate apa. Pentru cei care au vazut filmul horror The Dentist situatia devine si mai complicata.

Nu este o rusine sa recunosti ca dentofobia te tine departe de un zambet sanatos. Stomatologia evolueaza zi de zi si exista solutii pentru fiecare pacient. Daca ii spui dinainte medicului stomatolog despre fobia ta, jumatate din problema este rezolvata. Este foarte important sa nu alegi la intamplare un cabinet de stomatologie, ci sa mergi pe recomandare. Spre exemplu, la CRIS SMILE vei gasi toata intelegerea de care ai nevoie. Pe langa faptul ca echipa este formata din profesionisti care executa munca de calitate, acestia sunt inarmati cu rabdarea necesara pentru a te ajuta sa uiti de fobia ta. Mai exact, in timpul interventiilor, personalul de aici iti va vorbi permanent, iti va povesti ce urmeaza sa faca, va incerca sa-ti induca o starea de relaxare, sa te ajute sa-ti controlezi respiratia si sa nu te concetrezi pe instrumentele folosite, ci pe faptul ca nu simti durerea. Si chiar n-o simti.

Sa luam un caz particular, inserare unui implant dentar. Motivele necesitatii unui implant dentar sunt diverse: varsta inaintata, boli parodontale sau accidente. Indiferent de motiv, pentru care nu vei fi tras la raspundere de nimeni, procedura este aceeasi.

Primul pas este vizita intr-un cabinet de stomatologie. Un specialist iti evalueaza starea generala de sanatate, inclusiv tesutul osos disponibil. Daca totul este in regula, urmeaza sa primesti informatii despre ce presupune inserarea unui implant dentar.

In etapa chirurgicala, sub efectul anesteziei locale sau generale, timp in care nu vei simti nimic, specialistul in stomatologie va face o incizie gingivala, apoi va perfora tesutul osos, dupa care va insera implantul dentar. Vei sti ca procedura este una reusita atunci cand vei observa ca gingia creste in jurul implantului.

Dupa fixare urmeaza etapa proteica. Specialistul in stomatologie vine in completarea tratamentului cu montarea unei coroane dentare, cu pozitionarea unei punti sau a unei proteze. In aceasta etapa poate fi necesara o mica incizie pentru descoperirea implantului dentar si aplicarea bontului proteic.

Implantul dentar are in componenta titaniu, un material usor, dar dur si extrem de rezistent la coroziune. El are proprietati osteointegrative, adica organismul nu declanseaza un mecaism de respingere dupa montarea lui. De asemenea, mai are in componenta si un bont proteic care serveste ca suport pentru sustinerea unei proteze sau a coroanei dentare. Lucrarea proteica este realizata in laboratorul odontotehnic, dupa prelevarea unei amprente dentare.

Procedura de fixare a unui implant dentar este simpla, nedureroasa si dureaza 15 – 30 de minute. Odata fixat, daca va fi curatat si ingrijit corespunzator, implantul dentar va rezista o viata intreaga, timp in care iti va oferi un zambet cuceritor, incredere in sine, aspect tineresc si ingrijit, confort in masticatie si in vorbire.

Autor

  • Marian Gavrilescu
  • -1

  • După mai bine de 20 de ani de experiență în Marketing, Management și Media, Marian Gavrilescu și echipa sa au creat serviciul de consultanță myUSP. S-a născut firesc, din necesitatea de adaptare a serviciilor de consultanță în marketing.
  • Bucuresti, Sectorul 1, Strada Triumfului, nr. 9 (Vezi pe harta)
  • 0724900939