Bucuresti

O Noapte Furtunoasa - Opera Comica pentru Copii

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 saptamani si 2 zile
Vizualizari
1477

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 28 ianuarie 201511:00, 13:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

PROGRAMUL reprezentațiilor lunii ianuarie cu
musicalul “O noapte furtunoasă”
Mircea Diaconu a readus ”O noapte furtunoasă” pe scena
Operei Comice pentru Copii În luna ianuarie, publicul de toate vârstele are ocazia să vizioneze unul dintre cele mai îndrăgite și longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasă”. În regia lui Mircea Diaconu, celebra piesă scrisă de I.L. Caragiale este adaptată publicului tânăr, rămânând an de an în actualitate. "Sper ca spectacolul să placă în continuare, deși sunt ani mulți de când se joacă pe scena Operei Comice pentru Copii. Meritul pentru succesul piesei este al trupei care izbutește să mențină spectacolul la fel de proaspăt ca la premieră.", a declarat Mircea Diaconu, regizorul piesei.
Cunoscutele personaje Jupân Dumitrache, Titircă Inimă-Rea, Nae Ipingescu, Rică Venturiano, Zița și Veta, Chiriac și Spiridon sunt puse în valoare de soliștii Operei Comice penru Copii. Conducerea muzicală îi aparține lui Ciprian Teodorașcu, iar scenografia, care construiește subtil atmosfera Bucureștilor de altă dată, poartă semnătura Vioricăi Petrovici.
Iată PROGRAMUL reprezentațiilor lunii ianuarie cu musicalul “O noapte furtunoasă”:

Luni: 26 ianuarie, orele 11.00 și 13.00
Marți: 20, 27 ianuarie, orele 11.00 și 13.00
Miercuri: 21, 28 ianuarie, orele 11.00 și 13.00
Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro.
Promovarea valorilor românești este o datorie de onoare pe care ne-o asumăm cu responsabilitate și o îndeplinim cu drag. Piesa unui remarcabil dramaturg român, regizată de un mare actor român, pentru cel mai îndrăgit public român: copiii noștri - aceasta este <<noaptea furtunoasă>> și actuală pe care vă invit să o vizionați la Opera Comică pentru Copii.”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției.
Remarcabil este faptul că acest spectacol s-a jucat în 2011 pe Broadway, la New York pe scena celebrei Town Hall, sală unde au evoluat cu mare succes artiștii Operei Comice pentru Copii. Considerată a avea una dintre cele mai bune acustici, sala a fost inaugurată oficial pe 12 ianuarie 1921, fiind locul preferat de întâlnire a protipendadei vremii; după primul război mondial a devenit sală de spectacole unde au concertat cei mai importanti artişti şi muzicieni. Enumeram doar câteva nume care au trecut pragul Town Hall de pe Broadway: George Enescu, Feodor Chaliapin, Serghei Rahmaninov, Lord Yehudi Menuhin, Alexandra Tolstoi, sora celebrului scriitor, preşedintele SUA Richard Nixon, Eleanor Roosevelt, soţia preşedintelui SUA Franklin Delano Roosevelt, Rudolf Nureyev ș.a.
Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește trei noi producții: ”Peter Pan” (musical, premiera pe 13 februarie 2015), ”Flautul fermecat” (operă, premiera pe 24 aprilie) și ”Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie).
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta