Bucuresti

O scurta istorie a Sexualitatii

Detalii

Categorie
Cursuri educatie
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
433

Voteaza & Distribuie

Descriere

O scurta istorie a SexualitatiiFundatia Calea Victoriei va invita, din 9 martie, la un curs introductiv in istoria sexualitatii sustinut de lectorul Mario Barangea.

Cursul urmareste ideea de sexualitate mai degraba decat istoria sexualitatii propriu-zise. Adica: despre lucrurile evidente trebuie sa se taca si despre cele ascunse trebuie sa se vorbeasca? sau … asupra lucrurilor evidente e necesar sa punem inca mai multa lumina iar in cele obscure sa aruncam o samanta de luciditate?

Acest set de 4 conferinte are ca scop clarificarea (macar partiala) problematicii erotismului in modernitate printr-un excurs asupra radacinilor sale antice.

Temele atelierelor sint:

1. Semnificatii ale sexualitatii umane prin inspectarea istoriei erotismului. Sexualitatea in Grecia antica, in Roma imperiala si in extremul Orient.

2. Granite si tabu-uri. Ce este o devianta in raport direct cu ce poate fi normalitatea – intruziunea eticii societatii in intimitatea amorala a individului.

3. Sexualitatea si morala publica – o relatie cu determinari reciproce. Certificarile psihanalizei, interdictiile religioase si echidistanta hedonismului.

4. O definitie plauzibila a erotismului in legatura cu ce mai inseamna el in secolul XXI.Lector: Mario Barangea
Numar ateliere: 4
Tip: Teoretic
Varsta Minima: 18
Cost: 150 ron

Locatie: Fundatie, Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti)

INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.RO