Bucuresti

O vara foarte instabila va avea premiera mondiala in cadrul sectiunii competitionale a Festivalului International de Film de la Varsovia

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
525

Voteaza & Distribuie

Descriere

O VARĂ FOARTE INSTABILĂ
VA AVEA PREMIERA MONDIALĂ
IN CADRUL SECȚIUNII COMPETIȚIONALE A
FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FILM DE LA VARSOVIA

Filmul O vară foarte instabilă, în regia Ancăi Damian, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 29-a editii a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, fiind selectat în competiția oficială a acestuia. Este a doua oară când Anca Damian are un film prezent in competiția acestui festival, după Crulic - Drumul spre dincolo.

Stefan Laudyn, directorul festivalului, a declarat: “Mă bucur în mod special că am ocazia să mă reîntâlnesc cu cu regizori ai căror filme au fost prezente în competițiile anilor anterior – și aici mă refer la regizorul italian Uberto Pasolini cu Still Life, film care va deschide festivalul nostru, regizorul român Anca Damian cu filmul A Very Unsettled Summer/O vară foarte instabilă și regizorul estonian IImar Raag, cu Love Is Blind.”( www.cineuropa.org).

Festivalul Internațional de Film de la Varșovia va avea loc între 11-20 octombrie.
Proiecțiile filmului O vară foarte instabilă sunt programate în datele de 13, 14, 17 și 18 octombrie, în prezența regizorului Anca Damian și a actrițelor Ana Ularu și Diana Cavaliotti.
Pentru Marele Premiu vor concura 15 titluri din 13 țări.

Despre film
O vară foarte instabilă vine după marele succes al titlului Crulic – Drumul spre dincolo (2011), care a strâns peste 25 premii si un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy. Crulic a fost lansat pe marile ecrane în România şi în ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Franţa, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria, Estonia, Argentina sau Canada.

Filmul vorbit aproape integral în limba engleza, spune povestea lui Daniel, un scoțian care, dintr-un joc de-a ficțiunea, e prins între doua femei, între dragoste și pasiune.

O vară foarte instabilă: ziua foarte călduroasă și perturbațiile atmosferice violente din timpul nopții marchează fundalul acestei povești urbane, plasată într-un oraș continental.
… Un film despre viața pe care o trăim chiar în acest moment.

În rolurile principale sunt actorii: Ana Ularu(Hârtia va fi albastră, Periferic, The Borgias, Sunt o babă comunistă, Serena) , Jamie Sives(Urzeala tronurilor, Clash of the Titans, Valhala Rising, Wilber Wants to Kill Himself, Triage), Diana Cavaliotti (Amintiri din Epoca de Aur, Intâlniri încrucisate, Restul e tăcere), Kim Bodnia(Pusher, Love Is All You Need).

O vară foarte instabilă este o coproducţie Romania/Cehia/Suedia/Marea Britanie fiind produs de Aparte Film (România) şi Maur Film (Cehia), in coproducție cu Filmgate si Film I Vast (Suedia), Faction North (Marea Britanie), Studio Video Art (Romania), Abis Studio, Sharf Studio cu sprijinul Ministerului Culturii din România și Cehia, cu sprijinul financiar al GoodYear și cu participarea HBO Romania, BBC și DR Broadcasting.

Despre Anca Damian

Este regizoarea, scenarista și producătoarea filmului de animație ”Crulic - Drumul spre dincolo” (2011), selectat la peste 100 de festivaluri de film.
Filmul a primit Marele Premiu la Annecy, și peste 25 de premii la alte festivaluri internaționale.
A regizat, scris și co-produs filmul "Întâlniri încrucișate" (2008), selectat la Pusan, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg și Roma.
Înainte de aceasta, a lucrat ca regizoare, scenaristă si producătoare la mai multe documentare despre artă, și, de asemenea, ca Director de Imagine la două lungmetraje.

Premiera filmului va avea loc în data de 1 noiembrie în cinematografele din întreaga ţară.
Puteti gasi informatii noi periodic pe pagina de facebook a filmului: https://www.facebook.com/AVeryUnsettledSummerMovie

Filmul este distribuit în cinematografe de Aparte Film în parteneriat cu ARFC.