Bucuresti

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inima neagra – din 28 noiembrie in cinematografele din toata tara

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
446

Voteaza & Distribuie

Descriere

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inimă neagrădin 28 noiembrie în cinematografele din toată țara
Omnibusul Scurt/4: Istorii de inimă neagră, compus din patru dintre cele mai aplaudate scurtmetraje românești ale lui 2014, va avea premiera în cinematografele din România în data de 28 noiembrie.

Scurt/4: Istorii de inimă neagră strânge laolaltă nume consacrate ale filmului și teatrului românesc (Olimpia Melinte, Marcel Horobeț, Gabriel Spahiu, Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, Rodica Lazăr) și tinere speranțe (Florin Penișoară, Sofia Nicolaescu, Adina Ștețcu, Paul Radu, Dragoș Sora, Eugen Matei Lumezianu), plus legenda vie a muzicii ușoare românești, Angela Similea, într-o apariție extraordinară.

Proiectuleste format din scurtmetrajele independente O lume nouă(regia Luiza Pârvu, selecție oficială Festival de Brest 2014),Trece și prin perete(regia Radu Jude, mențiune specială „Quinzaine des realisateurs” – Cannes 2014), Kowalski(regia Andrei Crețulescu, „Cel mai bun scurtmetraj” – Zagreb Film Festival 2014)și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină, „Cel mai bun scurtmetraj românesc” – TIFF 2014).

Trailerul oficial este disponibil aici: http://bit.ly/1tbh00V

Realizate de case de producție diferite, filmele sunt legate din punct de vedere tematic: toate vorbesc despre viață și, mai ales, despre moarte, pe diferite tonuri. Ideea omnibusului s-a născut anul acesta la TIFF, unde cele patru filme au fost selecționate de Mihai Chirilov în cadrul competiției Zilele Filmului Românesc. „Noul Val reprezintă un mod simplu (și pe alocuri simplist) de a clasifica niște filme și, desigur, aceste valuri nu-s veșnice. [...] Recolta de scurtmetraje difuzate în acest an la TIFF oferă o viziune precisă în ceea ce privește viitorul cinema-ului românesc.”, spune Boyd van Hoeij, critic de film pentru The Hollywood Reporter, și membru în juriul ZFR 2014.

O lume nouă (produs de Toma Peiu, Luiza Pârvu și Adriana Răcășan) spune o poveste cu emigranți români în Pennsylvania anului 1908, inspirată din fapte reale: cizmarul Petru o întâmpină pe Ana, soția vărului său, în casa lor din Lumea Nouă, dar lucrurile s-au schimbat mult de când nu s-au mai văzut... Trece și prin perete (produs de Ada Solomon și Radu Jude),poveste inspirată deCehov, o are în centrul atenției pe micuța Sofia, care nu poate să adoarmă deoarece se aud plânsete de la vecini: este priveghiul unui tânăr care s-a sinucis... Kowalski(produs de Andrei Crețulescu și Claudiu Mitcu) pleacă de la o premisă cumva clasică – trei bărbaţi se întâlnesc într-un pub, la ceas de seară – și ajunge la o concluzie inevitabil/sângeroasă, într-un plan-secvență de 17 minute... Să mori de dragoste rănită (produs de Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță) este o poveste suprarealistă despre dragoste și moarte, muzică și destin, desfășurată într-un univers cu totul aparte, populat de personaje de la bizar în sus.

Toate cele pentru scurtmetraje se pot vedea în România numai în cadrul omnibusului Scurt/4: Istorii de inimă neagră, distribuit în cinematografe de Freealize.

Producători: Root Films, Focus Fox, Penproduction.ro, DaKino, NYU Tisch, Micro Film, Mitra Film, Cinelabs, Kinosseur, wearebasca, Digital Cube, Chainsaw Europe, Actoriedefilm.ro, Zbang Film, Papaya, Cutare Film, 111 Film
Cu participarea: HBO România

Cu susținerea: Institutului Cultural Român

Cu sprijinul: Jameson România

Parteneri: Uniunea Cineaștilor din România, Club Control, Cărturești

Parteneri media: 1 Music Channel, Zile și Nopți, Cațavencii, Cosmopolitan, Beau Monde, Cinemagia, Film Reporter, Sub 25, Revista Arte și Meserii, Cinefan, Urban.ro, 121.ro, Edge and Back, Blog de Cinema, AaRC.ro.

facebook.com/Scurtpepatru