Bucuresti

"On the Roof"

"ON THE ROOF", de Gigi Căciuleanu - premieră

Detalii spectacol

Telefon
0213147171
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 11 luni si 13 minute
Vizualizari
286

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 30 august 201923:59

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

„Ideea că putem fi mai buni e minunată. Putem exprima foarte multe prin ceea ce ne unește, iar dansul ne unește. Lucrurile complexe sunt formate din altele mai simple, iar pe acestea, dacă le putem structura, pot rezulta forme infinite. Pe scenă fiind, am descoperit cerul, iar spectatorii au descoperit la rândul lor altă dimensiune. Am plecat de la ideea pasului, al primului pas, care e foarte important. Primul pas al copilului mic, apoi primul pas al omului pe lună, iar de aici orice e posibil. Mie mi s-au oferit multe chei de-a lungul timpului, care mi-au descuiat mintea și talentul, iar ceea ce fac eu acum e să ofer la rândul meu o cheie acestor tineri”, a declarat Gigi Căciuleanu, la conferința de presă în care a anunțat un nou proiect, și anume spectacolul „On the roof”.

Dansatorii au fost cooptați de Gigi Căciuleanu într-o companie de dans numită „Ad Hop”, fiind selectați în funcție de disponibilitatea calendaristică și de capacitatea de a se fi dovedit rapizi, originali şi creativi, la proba de improvizaţie cu care fiecare a fost confruntat la preselecţia Galei Hop, pe lângă piesa pe care au lucrat-o în prealabil.

„Gala Hop, eveniment coordonat de Gigi Căciuleanu, este legată de Gala Uniter. Îi mulțumesc lui Gigi pentru neobosita preocupare în exercițiul mișcării și al dăruirii. Ceea ce face Gigi este într-o tendință permanentă de ascensiune”, a declarat Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București.

„Gigi Căciuleanu și Ion Caramitru sunt ei înșiși spectacole, pentru că au foarte multe de oferit și cu toții avem de învățat enorm de la ei. Acest eveniment e o șansă pentru tinerii talentați și e cu atât mai meritoriu cu cât pornește din generozitate. Din generozitatea lui Gigi, a maestrului Ion Caramitru, dar și din generozitatea acestor tineri. Cred că e o întâmplare fericită că acest proiect pe care îl susținem este legat de ediția aniversară a Întâlnirilor JTI, cea de-a XX-a, prin ideea de formare, de eliberare a talentului, de șlefuire. IT Dansa, compania invitată in acest an la Întâlniril, este o pepinieră de talente, unde predau marii coregrafi ai lumii. Avem principii comune, cum ar fi acela amintit de Gigi, de a oferi chei pentru a descuia minți și a ghida destine”, a declarat Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications JTI Romania.

Spectacolul este produs de TNB, prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală "Ion Sava", în parteneriat cu UNITER, Fundația Art Production / Gigi Căciuleanu “Ad Hop” Company, cu sprijinul JTI, în cadrul Programului 9G la TNB.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta